Am mers destul de mult în luna ianuarie

La început de an spuneam că aș vrea ca în 2024 să am o medie de 10k pași pe zi. Nu mi-am propus să fac câte 10.000 pe zi, deoarece știam sigur că vor fi zile când nu voi putea face asta, așa că m-am mulțumit cu ideea de a avea o medie cât mai ok.

În ianuarie nu am îndeplinit obiectivul, dar am fost aproape. În ianuarie au fost destul de multe zile urâte în care nu-ți venea să ieși afară, că te lua vântul pe sus. Astfel se explică zilele în care nu m-am apropiat deloc de obiectivul de 10k pași.

În total, au fost 279.190 de pași, media fiind de puțin peste 9000 de pași. Am ratat obiectivul la mustață, cum s-ar zice. Totuși, am mers 211 km pe jos, ceea ce sună tare bine.

Noroc de zilele când am ajuns la o cifră de aproape sau chiar peste 15k pași, că altfel media ar fi arătat mai rău.

Mă bucur însă că ziua este mai mare și sper ca ușor-ușor vremea să fie mai ok. Doar vântul să nu bată și să nu plouă, că altfel plimbarea nu se anulează.

De altfel, ne surâde ideea de a cumpăra o bicicletă mecanică pentru fitness. Am văzut că nu ocupă mult spațiu modelele pliabile, așa că ar putea fi o soluție ok pentru zilele când nu se poate ieși din casă. Totuși, cum nu mai e mult și vine primăvara – sper – asta nu se va întâmpla foarte curând.

Trebuie să subliniez reușita de pe 1 ianuarie, când am făcut peste 11k de pași. Ce pot să zic, reușesc de vreo câțiva ani buni să nu mai încep anul cu mahmureală și zău că tare-i bine.

Am aruncat o privire peste datele din ianuarie 2023 și nu pot să remarc decât că progresul se vede:

Pe atunci mergeam mai des la sală, dar totuși am făcut muuult mai puțini pași. Aproape că mi-e rușine.

Cum ați stat cu mișcarea în ianuarie?

Distribuie articolul:

7 comentarii

  1. Și pentru mine luna ianuarie a acestui an a fost cea mai bună din punct de vedere pași făcuți din ultimele 12 luni. Având în vedere că eu până la mașină fac 100 și până în birou alți 100 e greu tare să ajung la 10.000 zilnic… Astfel că pur și simplu tre să mă plimb ca să fac mișcare.

    Și dacă nu am nimic în plan seara după job, bag la pas parcul.

      • Din păcate doar cu mașina pot ajunge. La fostul job mergeam cu metroul și 15-20 de minute pe jos dus-întors. Deși aveam posibilitatea să merg și cu autobuzul distanta asta, preferam să merg pe jos. Făceam cei 10.000 de pași lejer. Acum e mai complicat din punctul ăsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.