Am slăbit 10 kg în două luni de regim alimentar și sală

Dacă în anii din urmă unul dintre obiectivele propuse de la 1 ianuarie era să slăbesc, 2023 mă surprinde în plin proces de dat kilograme jos. Am furat startul, cum s-ar spune, așa că încă de la 1 noiembrie am decis să fac câteva schimbări în alimentația mea zilnică. Totodată, am început să frecventez puțin și sala de forță.

Mai precis, am adoptat un program alimentar cu un aport scăzut de calorii. Găsiți detalii în acest articol.

De atunci, nu am renunțat la regim și pare că își face treaba tot mai bine. Dacă în prima lună dădeam jos puțin peste 4 kg, în decembrie s-a topit mult mai mult, adică undeva la 6 kg sau chiar mai bine.

A fost o răceală și vreo două zile în care nu prea am pus gura pe nimic, doar fructe și apă. Sigur a contat și acea perioadă.

Sper să pot ține acest ritm de slăbire, anume de aproximativ 1 kg pe săptămână. În acest fel, la sfârșit de ianuarie voi avea, în sfârșit, doar două cifre pe cântar. Și cu cât acest ritm va fi păstrat mai mult, cu atât obiectivul final va fi îndeplinit mai ușor. Oricum ar fi, la vară ar trebui să fie bine.

M-am obișnuit cu cantitățile relativ reduse de mâncare. Au fost doar câteva momente când chiar mi-a fost poftă de mâncarea colegei, în rest am gestionat cu bine sărbătorile de iarnă.

O singură dată am încălcat regimul, comandând ceva șnițel de curcan care, în acel moment, în mintea mea nu ar fi putut să fie prăjit. Dar era. Eh, mi-am amintit și eu gustul de altădată.

Drumurile la țară îmi dau peste cap puțin regimul pentru că mi-e greu să-mi gătesc acolo tot ce îmi trebuie iar căratul caserolelor cu mâncare nu este mereu o plăcere.

Satisfacția e mai mare că tot mai multe persoane au o reacție de genul wow, cât ai slăbit! Deși mă simt o idee mai ușor, e greu să observ schimbările. În schimb, cei care mă văd rar sesizează imediat diferența. Punând pozele una lângă alta, pare că e ceva schimbare.

Teoretic ar fi ideal să mai dau încă vreo 20, iar atunci diferența va fi și mai mare. Așa că ne auzim în februarie cu un nou articol.

Distribuie articolul:

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.