La grătar: am făcut o ceafă de porc grozavă
Fiind pasionat de grătăreală și preparate gătite așa, mai tradițional, urmăresc suficient de multe pagini din domeniu pe rețelele de socializare. Una dintre ele este Mister Ceaunescu acolo unde zilele trecute am descoperit o ceafă de porc care arăta genial.
Am aflat din comentarii că e din Kaufland și, cum urma să facem un grătar însă nu aveam nici o idee ce să punem nou pe el, am zis că merită să încercăm. Vorba aia, o viață avem!
Conform celor povestite pe pagina respectivă, este o ceafă de porc Iberico, o rasă cu o vechime considerabilă. Se crede că originile sale sunt undeva în neolitic, pe când oamenii începeau să domesticească animalele. În mod tradițional, acest porc special consumă ghinde, iar de aici vine și frăgezimea sa precum și gustul special.
Toată această descriere m-a convins că merită să o încercăm, mai ales că recent am avut o experiență tare faină cu carnea de vită, despre care poate că voi povesti zilele următoare.
Fiind o carne atât de specială, am zis că merită făcută la un grătar cu lemn de salcâm și puțini cărbuni. Pe ea am pus doar sare și piper. Doar nu era să îi stric gustul cu fel și fel de condimente!
Am vrut să o fac o idee mai în sânge, însă nu mi-a prea ieșit din cauza grătarului care era aproape lipit de jăratec. Am întors-o cât de des am putut, însă cred că totuși am gătit-o o idee cam mult. În ciuda acestui fapt, a fost minunată.
Ba chiar îmi părea rău că am mâncat 2 mici, deoarece mă gândeam că în locul lor mai intra o felie de ceafă. Foarte fragedă, un gust foarte bun și totodată o bucurie pe cerul gurii.
Am găsit-o în Kaufland. Kilogramul a fost 70 RON, însă majoritatea pungilor au în jur de 2 kg. Probabil că nu va fi prea mult timp în ofertă, mai ales că stocul e limitat, însă este oricum de căutat.
Cel mai probabil că în viitor voi experimenta tot mai des preparate la grătar mai neobișnuite, să zic așa, sau mai exotice, despre care mi-ar plăcea să scriu și pe aici. Nu că m-aș pricepe, dar să nu treacă ziua fără articol, nu?