Skip to content

Încearcă să faci din muncă un hobby

Atunci când am ieșit cu Chinezu la o bere în Botoșani am încercat să plec de la acea ieșire în oraș cu cât mai multe lecții învățate și, consider eu, am reușit în mare parte să fac acest lucru. Printre lecțiile învățate a fost și aceea de a face din muncă o plăcere, un hobby.

Lecția am învățat-o dintr-un dialog simplu și, trecând ceva timp de atunci, nu mai pot să îl refac în totalitate însă acesta suna cam așa: Eu acum sunt la muncă, pentru că beau bere și am blogdebere.ro, dacă ies la o cafea.. sunt la muncă, blogdecafea.ro șamd.

Pe scurt, ar trebui să facem din muncă un hobby, să ne placă să mergem la acel job și să nu mai intrăm în depresie în fiecare luni datorită faptului că urmează încă o săptămână de muncă. Dacă am privi situația diferit cu siguranță nu am mai fi atât de depresivi și de triști.

În timpul liceului, atunci când apelasem la rutina de dimineață – la care voi reveni atunci când încep facultatea – am încercat să aplic un articol citit de pe internet. Mai exact, mă trezeam în fiecare dimineață și puneam o melodie veselă și mă gândeam că va fi o zi frumoasă, de succes, în care voi învăța ceva nou. Făceam cât mai multe urări de o zi minunată și astfel începeam o nouă zi cu o energie foarte faină.

Cum ar fi dacă am reacționa la fel și atunci când ar trebui să mergem la servici ? Să ne gândim că este o zi în care vom cunoaște și vom ajuta oameni, vom face un bine societății și totul va fi minunat.

Încă nu am un job însă atunci când voi avea unul – pentru scurtă durată, desigur, deoarece voi fi propriul meu șef – nu mă voi plânge că trebuie să muncesc ci voi fi fericit că nu trebuie să fur pentru a-mi câștiga pâinea. De asemenea am încercat să aplic și eu lecția învățată și astfel mi-am deschis blogul de cărți, un blog care sper să continue tot la fel de frumos precum a început.

Așadar, este munca un chin sau o bucurie ? munca este o placereSursă imagine: flickr.com

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.