Folosiți tocător de crengi?

După tăierea salcâmilor, am rămas cu o mulțime de crengi prin curte, așa că am zis să le tai în bucăți mai mici, să le fac snopi iar mai apoi să le folosesc atunci când mai gătesc câte ceva la disc sau la soba de afară. M-am apucat hotărât de treabă, dar entuziasmul a pierit foarte repede.

Aparent, să le toc manual, la bardă, nu a fost cea mai inspirată idee. Iar asta deoarece necesită foarte mult timp. Iar cum rar prind câte o sâmbătă cu vreme bună de treabă, am zis că nu merită efortul. Prin urmare, i-am zis tatălui să le ia el, dacă îi sunt utile, sau să mă scape de ele.

Cu toate acestea, știu din experiență că anual se adună o mulțime de crengi, atât de la lemnele de foc tăiate cât și de la toaletarea pomilor. Toate acestea ar putea fi o resursă foarte bună pentru încălzire, iarna, atât timp cât prelucrarea lor s-ar face mai rapid.

Prin urmare, am zis să arunc o privire prin online după un tocător de crengi. În mintea mea, tocătoarele de crengi erau mult mai scumpe, însă văd că sunt și modele mai accesibile.

Mă gândesc că ar putea fi o soluție bună pentru viitor, pentru a profita de disponibilitatea generoasă a crengilor, care ar putea fi transformate în compost sau chiar combustibil pentru sobă.

Dacă aveți așa ceva prin curte și puteți oferi o recomandare, dați de veste prin comentarii. Chiar mă gândesc că ar putea fi o achiziție bună la toamnă.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Anul trecut am tăiat crenguțe mai mici, le-am lăsat la uscat pentru grătar. Anul ăsta am intervenit mai agresiv, crengile mari le-am făcut suport de roșii, restul le-am dus la platforma de vegetale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.