De câți GB de internet ai nevoie într-o lună de zile?

Mă bate un gând să renunț definitiv la Telekom, care în prezent îmi oferă doar serviciile mobile, după ce am renunțat la TV și internet. Am 3 abonamente la ei, unul al meu și 2 ale părinților.

Mă gândesc ca măcar al meu să îl mut. La țară, doar Telekom stă bine cu semnalul. Restul mai slab, așa că ar fi mai greu să îl mut și pe al lor.

Ce nu îmi place la Telekom? În primul rând, m-am săturat de ei și politicile lor destul de nesimțite. Apoi, văd că nu au participat la licitația pentru 5G, deci mă gândesc că oricum au de gând să-și ia tălpășița cât de curând. În plus, 5G înseamnă viitorul, așa că nu aș vrea să rămân în urmă cu noutățile.

Apoi prețurile nu sunt chiar cele mai mici. Simt că este loc pentru mai bine. Așa că le-am refuzat deja o propunere de prelungire a contractului. Mă rog, am acceptat-o iar apoi m-am răzgândit. Dacă nu vor veni prea curând cu o ofertă nouă, mult mai bună, sigur voi lua în calcul alți operatori.

Îmi place însă la abonamentul meu că, de-a lungul timpului, am obținut o ofertă destul de bună. Am internet nelimitat, minute și tot tacâmul. Dar mă întreb acum… oare am nevoie de toate aceste resurse?

Așa că am intrat la date mobile, să aflu cât internet am consumat în ultima lună. Ei bine, în intervalul 23 septembrie – 22 octombrie, s-au consumat 9,52 GB. Asta ar însemna că într-o lună aș avea nevoie de 10 GB.

Sigur, mă gândesc că sunt și excepții. Așa că aș merge pe un pachet de 20-30GB, să fie, să nu trebuiască. La Digi am văzut că prețurile sunt ok, dar nu știu cum stau cu acoperirea prin zonele rurale.

Așa că vă întreb și pe voi: câți GB folosiți într-o lună? De asemenea, la ce operator de telefonie sunteți și care e cel mai ok din punct de vedere al costurilor?

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Distribuie articolul:

11 Comentarii

  1. Utilizator digi aici! Țin să spun că sunt al naibii de dezamăgit. Semnal nu am mai deloc, nici măcar în casă. Și nu mă refer la date mobile, dar și alea sunt un dezastru. Eu aștept să-mi expire contractul și să mă portez pe altceva (probabil vodafone).

  2. Eu utilizez Vodafone si lunar folosesc cam 20 de GB si sunt foarte multumit , se misca belea cel putin in Bucuresti , in alte zone mai indepartate de Bucuresti nu stiu cum se misca

  3. eu am 5GB si nu ii consum. Acasa wifi, la birou wifi, doar in trafic un google maps, whatsapp sau muzica pe Deezer nu se aduna asa mult.

    • Ascult destul de mult muzica in masina, de pe telefon, asta ar fi cea mai mare problema din punct de vedere al consumului.

  4. Orange aici, mai exact YOXO. 50 GB și minute/mesaje nelimitate naționale cu 19 lei lunar. Digi e cam praf în zona mea. Am avut un abonament pe care l-am plătit degeaba.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.