Gata și cu Game of Thrones

Am tot vrut să scriu despre noul sezon încă de când a început. Dar m-am tot abținut, să nu scap vreun spoiler, iar apoi mi-am zis că e mai bine să aștept finalul. Dacă tot…

Luni a fost difuzat și ultimul episod din Game of Thrones, cel puțin în versiunea actuală. Pentru că vor fi cu siguranță multe producții pe aceeași temă, însă din momente istorice diferite.

Sezonul ăsta a fost cel mai boicotat. Au fost doar 6 episoade, iar dorința fanilor ca acesta să nu fie gata prea curând a dus la multă frustrare. Se dorea, probabil mai multă acțiune. Parcă și eu m-am cam plictisit în primele două episoade.

Când a venit acțiunea, iar n-a fost bine. Că The Night King a fost ucis prea ușor. Ar fi fost oare mai bine dacă ar fi fost ucis de dragon? Cu siguranță nu.

Plus că… mie îmi place mereu ideea aceasta și e cât se poate de credibilă. Oricât de mulți zombie, vampiri, monștri șamd. ar fi pe pământ, lupta finală se dă tot între oameni. Cam ca în The Walking Dead, serial pe care nu l-am mai terminat întocmai pentru că l-au lungit prea mult.

Cam așa a fost și în GOT. Răul cel mare era reprezentat tot de către oameni.

Scena cu Dany arzând tot orașul a fost, într-adevăr, frustrantă. Dar să nu uităm de ta-su. Sau de frustrarea că Cersei nu s-a predat atunci când a avut ocazia, drept urmare a pierdut un dragon. Sau de teama că tronul ar putea ajunge celui de drept. Finalul ei a fost exact ce trebuia să fie… pentru că ar mai fi ucis, cu siguranță, multe alte persoane. Iar asta pentru că tronul de fier i-a luat mințile… motiv pentru care dragonul l-a ales ca țintă, deși putea să-l ucidă mai ușor pe Jon.

Simboluri și iar simboluri, greu de înțeles de către alții.

Bran urcă pe tron, iar dezamăgire totală. Era totuși de așteptat. Chiar și casele de pariuri i-au dat cea mai mică cotă posibilă: 1.80. Dany avea 10, iar Jon 4.50. Cota pentru scenariul în care Daenerys murea, era de 1.22. La fotbal nici nu pui cota asta, că e prea mică. :)) Deci, nu știu cum și de unde… dar casele de pariuri au știut tot, ca de obicei.

Ultimul episod… nu a fost pe gustul tuturor. Mie mi s-a părut perfect. A fost exact cum trebuia să fie. Citeam undeva că li s-a îndeplinit visul tuturor:

  • În primele episoade Jon voia la Rondul de Noapte, acolo a ajuns.
  • Sansa se voia regină. A devenit una.
  • Arya voia să călătorească, pentru că nu e o lady. Pam, pam.
  • Iar Bran era foarte încântat de venirea regelui Robert. Putem crede că era încântat și de acest statut.

Scenariul perfect?

Fiecare are scenariul perfect. Fiecare are dezamăgirea lui. Doar că nu e fiecare scenarist. Iar cine nu e mulțumit… ar trebui să-și facă propriul serial.

Serios… ce e cu atâta frustrare și dezamăgire? E povestea lor. Fac exact ce vor cu ea. E ca la fotbal.. nu poți face hate doar pentru că echipa pe care ai pus toți banii a pierdut.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut la acest ultim sezon Game of Thrones a fost faptul că au scăpat cam multe gafe. Paharul de cafea, sticla de apă, mâna lui Jaime… Acestea sunt imposibil de justificat.

În rest… nu știu când a fost Game of Thrones conform așteptărilor. Probabil că pauza de 2 ani de zile în care a fost așteptat ultimul episod a mai ucis din amintiri. S-au uitat toate momentele surpriză din celelalte episoade, iar brusc Game of Thrones trebuia să fie un serial obișnuit. Niciodată!

Acum… la ce seriale ne mai uităm? Am început Peaky Blinder, dar m-am blocat pe la sezonul 2. Am mai început și ceva cu vampiri, dar sunt deja prea multe clișee. Deci… aștept recomandări! 😀

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.