Ce faci când ai o problemă la calculator?

Mereu apar erori, fie nu ne mai merge un program, poate se încălzește laptopul, uneori se mai strică Windowsul iar alteori ne dă o eroare la instalarea unui soft. Toate acestea le văd ca pe niște probleme pe care le întâlnim în utilizarea calculatorului. Totuși, ce e de făcut atunci când calculatorul nostru are probleme și apar erori? Răspunsul e simplu, căutăm pe internet, mai exact pe Google.

Avem internet însă nu prea știm să îl folosim. Pentru unii internetul nu înseamnă decât Facebook și Youtube iar uneori Google pentru a căuta poze cu mașini atunci când vor să-și schimbe wallpaper-ul sau diferite referate pentru a-și face tema la română. Și cam atât. Când apare o eroare, panică. S-a stricat PC-ul, ce e de făcut?

În primul rând majoritatea erorilor oferă și un mesaj. Gen, fișierul x a fost șters. Sau programul y nu se deschide din cauza z. Tot ce ai de făcut, este să cauți pe Google folosind mesajul pe care eroarea ți-l oferă iar dacă eroarea este misterioasă, nu oferă niciun text nimic, încearcă să explici situația în câteva cuvinte căutând pe Google.

Există n-șpe mii de forumuri și miliarde de oameni care au avut problema ta, cam care crezi că-i șansa să găsești o rezolvare?

probleme cu pc-ul

2 comentarii


  1. Este foarte interesant articolul, in schimb nu intotdeauna reusesti sa rezolvi problema numai cu informatiile de pe google. Informatiile sint trunchiate sau eronate multe dintre ele, mai ales cele de pe forumuri. Ideea este ca avem totusi un inceput pentru rezolvarea problemei, cu ajutorul lui GOOGLE. Merita sa incercam, iar daca nu reusim, sa apelam la specialisti. Procentajul de sanse la a gasi o rezolvare la problema, este undeva 50 %.
    Dar, totul ramine la latitudinea noastra.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.