Skip to content

O aplicație care te ajută să-ți acordezi chitara

Am o chitară clasică pe care nu am mai folosit-o de ceva timp. Inițial avea corzi de nylon însă le-am schimbat cu corzi de acustică iar de curând i-am pus înapoi corzi de nylon pentru că cele metalice erau criminale, abia de le apăsam. Astfel în weekendul acesta, fiind încurajat de vremea frumoasă de afară, am zis să o acordez și să mai încerc să învăț ceva.

Până acum foloseam un mic dispozitiv care mă ajuta să o acordez însă pe acela l-am pierdut așa că am căutat o aplicație care să mă ajute să acordez chitara. Am căutat puțin pe Google Play și am ales o aplicație care mi s-a părut mie mai interesantă: Guitar Tuner Free.

Mi-a plăcut această aplicație pentru că este foarte ușor de folosit și, pe lângă faptul că poate fi utilizată pentru acordarea chitării, dispune de tot felul e joculețe care te învață notele și îți antrenează degetele pentru a le apăsa mai ușor și mai rapid.

M-am jucat azi ceva timp cu ea astfel încât cred că e prima oară când scrisul pe blog a devenit puțin incomod, dar nu-i nimic.. mă călesc. Sper ca în următoarea perioadă să mă motivez tot mai mult să o folosesc și să învăț în sfârșit să cânt, decent, două trei.. patru, cinci, șase cântece de munte.

Mai jos am pus câteva poze cu aplicația:

7 Comments

 1. Totuși aplicația nu cred ca se compară cu acel dispozitiv.

 2. Daniela Birca Daniela Birca

  Prefer sa folosesc gStrings. Si cat despre cantece, atata timp cat stii trei-patru acorduri, poti canta mai multe decat iti poti imagina :))

  • Da. e nevoie de putina exersare.

 3. Negru Ioan Negru Ioan

  Zi-mi te rog pasii pt. a accesa aplicatia online cu acordorul de pe iPhone pentru saxofon de exemplu.

  • iPhone nu am avut pana acum, dar poate alti vizitatori au trecut prin situatia ta si iti vor recomanda ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.