Cine a scumpit curentul și gazele?

Recunosc că m-au speriat destul de mult știrile despre scumpirea gazului și electricității, iar postările de prin Social Media ale persoanelor care s-au trezit cu facturi de ordinul miilor de lei m-au făcut să iau anumite măsuri pentru a evita astfel de bucurii.

M-am obișnuit cu o temperatură de 18-20 grade Celsius în casă, am cumpărat becuri economice smart pe care le țin la o intensitate scăzută și totodată am încercat să devin mai educat în obiceiurile de consum.

În plus, trimit lunar indexul, că nu vreau să aproximeze ei după bunul plac. Și observ că facturile mele sunt, deocamdată, normale. Nu le pot compara cu cele din trecut, momentan, dar sper ca la un moment dat să pot face și o astfel de analiză.

Energia și gazele sunt furnizate de către cei de la E.ON atât aici în Suceava, cât și la țară, la ai mei. Nu ne-am confruntat cu creșteri nesimțite până acum și sper să rămână așa în continuare.

Din câte înțeleg, multe nesimțiri au fost din partea celor de la ENEL. Adevărul că au umblat mult cu șmecherii prin mediul rural, prostind lumea să treacă la ei, chiar dacă oamenii nu erau neapărat de acord cu asta. Știu cazuri concrete în care reprezentanți ENEL au făcut asta.

Ați avut creșteri nesimțite la facturi? Iar dacă da, la cine aveți abonament?

Distribuie articolul:

5 comentarii

  1. Nu am centrală, asa ca gazul nu ma doare atat de tare. Factura era 10 lei pe luna, probabil acum e 20. Neglijabil. La curent mi-a venit un pic cam mult dupa nebunia cu gazele. Zilele astea trebuia sa fie mutarea la Hidroelectrica dar nu m-a notificat nimeni. La regularizare am 350 de lei, adica undeva la 150 de lei de platit, asta in conditiile in care acum 2-3 ani plateam 50-60 de lei. Mai mult decat dublu.

  2. Facturi mari au primit acei oameni care nu dau indexul , nu permit echipelor sa le citeasca contoarul , se muta de la o firma la alta si semneaza contractele fara sa le citeasca inainte de a le semna

  3. Nu cred! S-au marit si se vor mari. Bucuresti, Enel, piata concurentiala. 100 Kwh/luna – 67-70 de lei. Am primit oferta noua pentru contractul ce expira in mai: 100 Kwh/luna – 167 lei. Bine, pretul kilowattului variaza intre 0.67 si 0.955 cat au propus ei, dar TVA, abonamente si alte taxe apar si ele apoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.