Cum ascunzi numărul de like-uri pe Facebook și Instagram

A ajuns și la mine la un moment dat știrea conform căreia cei de la Facebook vor să introducă o opțiune care să ascundă numărul de reacții al postărilor de pe rețelele patronate, Facebook și Instagram. Doar că am uitat de intenția lor imediat după ce am citit știrea.

Zilele trecute însă, din nu mai știu ce motive, am ajuns la secțiunea de setări a celor de la Facebook. Aparent sunt destul de multe opțiuni practice și interesante. Iar dintre toate, cea pentru ascundere a numărului de like-uri mi s-a părut cea mai mișto. Așa că am zis să o încerc.

Practic, în urma activării acestei setări, prietenii și celelalte persoane de pe rețelele de socializare nu vor mai putea vedea numărul total de reacții. Ar trebui să numere reacțiile pentru a afla câte sunt în total. Nici ție nu ți se mai afișează, inițial, însă cu un click în plus vei afla numărul. Ceilalți nu pot face asta. Și parcă e mai plăcută navigarea atunci când nu ești cu ochii-n patru după nr total de reacții.

Cum ascunzi numărul de reacții pe Facebook și Instagram

Este simplu. Tot ce trebuie să faci este să intri la Setări și confidențialitate -> Setări – Preferințe pentru reacții. Aici, ai două opțiuni pe care le poți bifa: Ascunzi numărul doar La postările altora sau La postările tale. Eu le-am bifat pe amândouă.

Pe Instagram e chiar mai ușor. Trebuie să intri la Setări – Postări. Aici vei găsi o opțiune de bifat iar astfel vei ascunde numărul de reacții și vizualizări.

Și cam asta e tot. Scopul acestei opțiuni este, din câte am mai citit, să îi scape pe unii de anumite complexe sau, pur și simplu, să ajute utilizatorii să fie concentrați pe conținut și nu pe falsul succes pe care un număr mare de reacții îl garantează.

2 Comentarii

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.