Cum verifici dacă un ceas este original

Vorbeam zilele trecute despre ceasuri și așa am ajuns să abordăm subiectul originalitate. Persoana respectivă spune că a ales să nu cumpere de la eMAG ci de la alt magazin de profil, pentru că avea dubii în ceea ce privește originalitatea ceasurilor de pe eMAG. Așa am ajuns să mă întreb cum se verifică dacă un ceas este original sau nu.

Prin urmare, am pornit documentarea și dacă tot am adunat niște informații în acest sens, am zis că merită să fac și un articol pe subiect.

Așa că, dacă vrei să afli cum poți verifica dacă un ceas este original sau nu, acest articol ți-ar putea fi de ajutor. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

Dacă este vorba despre un ceas scump, cel mai probabil acesta va veni cu un certificat de autenticitate

Nu că ar fi cazul meu neapărat, dar atunci când cumperi un ceas scump, acesta ar trebui să vină neapărat cu mai multe documente, printre care să se regăsească și un certificat de autenticitate.

Eu nu am investit mai mult de 200 de lei în ceasurile pe care le dețin, așa că nu pot veni cu dovezi în sensul ăsta. Însă, majoritatea site-urilor de profil recomandă certificatul de autenticitate ca fiind cel mai bun argument ce susține originalitatea unui ceas.

Astfel, dacă ai cumpărat un ceas scump dar nu vine însoțit de documente, sunt șanse să-ți fi luat țeapă. Asta mai ales dacă există și alte semne conform cărora ceasul achiziționat nu este unul original.

Ceasurile originale nu sunt zgomotoase

Dacă ai auzul foarte fin, atunci cel mai probabil vei putea sesiza ușor dacă un ceas este original sau nu.

Un ceas original este construit cu o precizie maximă, întocmai pentru a fi cât mai calitativ, ceea ce înseamnă mai puțin zgomot. Prin urmare, dacă tocmai ți-ai cumpărat un ceas și este mai zgomotos decât ți-ai fi dorit, ori cel puțin are un sunet ciudat, atunci acest lucru e nefiresc, așa că e posibil să te fi ales cu un ceas fake.

Observă calitatea materialelor folosite pentru construirea ceasului

Poate cel mai simplu mod de a verifica dacă un ceas este original sau nu vizează calitatea materialelor. Un ceas original este construit în mod sigur din materiale de cea mai bună calitate, iar asta se observă în detalii.

O simplă privire, o simplă atingere… poate fi suficient pentru a-ți da seama dacă un ceas este original sau nu.

Un ceas original se va simți bine atunci când îl vei purta, va fi confortabil și nicidecum obositor. Prin urmare, este un alt detaliu de urmărit!

Caută greșelile

Dacă nu există, atunci e de bine! În general, ceasurile care nu sunt originale prezintă diferite greșeli, fiind făcute pe grabă. Greșelile de ortografie sunt adesea întâlnite în cazul ceasurilor fake, așa că un plus de atenție nu strică niciodată.

Nu vei găsi un ceas original cu greșeli pe el, așa că ar trebui să oferi atenție și acestui aspect.

Nu cumpăra ceasuri de oriunde

Este important să nu îți cumperi ceasul de oriunde. Sunt multe magazine online care comercializează ceasuri, la fel de multe sunt și anunțurile de pe site-urile de profil sau din social media, doar că ar trebui să alegi cu grijă magazinul de unde îți comanzi ceasul.

Reputația magazinului de unde cumperi contează și ar fi o idee prost inspirată să cumperi ceasul de la un magazin de care nu a auzit nimeni nimic.

Cum afli dacă un magazin online are o reputație buna, sau nu? Caută pe internet. Sigur vei găsi multe referințe.

Iar dacă alegerea magazinului de unde să îți comanzi ceasurile ți se pare dificilă, atunci ai putea să ai în vedere recomandările mele de mai jos. Am căutat informații despre magazinele de încredere de la noi care vând ceasuri originale și am făcut o listă de care te-ai putea folosi și tu.

Magazine care vând ceasuri originale

Iată care sunt magazinele de unde îți poți comanda un ceas original cu toată încrederea:

  • eMAG – cu recomandarea de a cumpăra un ceas comercializat de către eMAG și nu de alte magazine prezente în marketplace-ul lor. Este un magazin mare, chiar cel mai mare din România, și chiar dacă nu este de profil, greu de crezut că ar face mânării cu ceasuri contrafăcute;
  • WatchShop.ro – dacă te pasionează ceasurile, sigur ai auzit de watchshop.ro până acum, motiv pentru care nu poate lipsi din lista mea de recomandări;
  • WatchZone.ro – un alt magazin online cu ceasuri destul de popular la noi este WatchZone.ro, așa că ai putea avea în vedere și oferta lor;
  • Watch24.ro – la fel de popular este și acest magazin online de ceasuri, deci ai putea arunca o privire;
  • TopWatch.ro – vei găsi o gamă foarte variată de ceasuri originale și în oferta acestui magazin online;
  • lista va fi completată pe măsură ce primesc recomandări, așa că nu ezitați să lăsați un comentariu dacă aveți sugestii.

Un ceas original este, de regulă, mai greu

Greutatea ceasului reprezintă un alt aspect ce ar trebui să te preocupe. Așa cum spuneam, un ceas original este construit neapărat din materiale de o bună calitate, prin urmare și greutatea lui va fi ceva mai mare. Dacă un ceas este suspect de ușor, atunci ar putea fi un fake.

Sigur, există și excepții. Sunt și ceasuri minimaliste cu o greutate redusă, chiar dacă nu sunt neapărat fake-uri, așa cum s-ar putea crede.

Totuși, este un detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere.

Prețul poate spune multe despre originalitatea unui ceas

Dacă prețul unui ceas ce se dorește a fi original este mai bun decât ți-ai putut fi închipuit vreodată, atunci este foarte probabil să nu fie original. Iar asta deoarece aceste ceasuri originale despre care vorbim sunt, de regulă, destul de scumpe, așa că un preț mult prea accesibil poate ascunde multe.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când vrei să verifici dacă un ceas este original sau nu.

Voi ce alte criterii folosiți atunci când analizați originalitatea unui ceas?

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.