Cea mai bună lopată pentru zăpadă

Sunt genul de șofer care preferă să țină în portbagaj tot felul de lucruri care i-ar putea fi de ajutor la drumuri lungi. De exemplu, de când am mașină, mereu am avut lopată în portbagaj pe timpul iernii.

De fapt, doar în cazul primei mașini nu am avut lopată în portbagaj, pentru că nu circulam iarna. Nu funcționa căldura la ea și dacă tot o luasem cu 2000 RON pentru a învăța să conduc, am zis că nu are sens să investesc. Am cumpărat-o toamna, iarna am condus doar când era frumos afară, iar mai apoi am folosit-o un an și a plecat. Am făcut vreo 15.000 km, suficient cât să îmi formez anumite abilități.

Când mi-am luat Golful, la venirea iernii am zis că e musai să cumpăr o lopată pe care să o țin în portbagaj. Așa că am cumpărat o lopată din plastic moale și coadă din lemn. Proastă achiziție!

Mi-am dat seama destul de ușor că nu te poate ajuta prea mult. Poate doar în cazul zăpezii proaspăt așezate. E utilă prin curte, dar pentru mașină nu era ce trebuie. De altfel, în această perioadă majoritatea magazinelor scot la înaintare aceste lopeți din plastic inutile dacă rămâi blocat cu mașina pe cine știe ce câmp.

După ce mi-am dat seama că lopata respectivă e inutilă, am cumpărat o lopată clasică și i-am tăiat coada la jumătate, ca să o pot pune în portbagaj. Primăvara îi puneam coadă lungă, să o pot folosi la betoane, iar iarna o foloseam iar dacă mai era în viață, sau cumpăram alta.

Nu am fost niciodată nevoit să folosesc lopata din mașină, dar aveam un sentiment de liniște și siguranță știind că am cu ce să fac treabă, la nevoie.

Am mai văzut prin magazine lopeți dintr-un plastic mai dur, care ar putea fi o soluție la o nevoie. Cu toate acestea, sunt sigur că o lopată complet metalică este mult mai potrivită.

De exemplu, eu nu am mai dat jos lopata Fiskars din portbagaj, pe care am cumpărat-o de curând și probabil că o voi pune în mașină și iarna viitoare. Chiar dacă e o idee cam lungă coada, reușesc să îi găsesc o poziție ok în portbagaj.

Există și lopată auto de la Fiskars, dar e complet din plastic. Am văzut-o în Dedeman, pare solidă, dar totuși parcă aș prefera ceva metalic. Recenziile sale sunt însă ok, așa că e de avut în vedere.

Voi ce lopată țineți în portbagaj în sezonul rece?

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Pfff… De anul trecut nu am mai cumpărat lopeti. Altfel, cât am stat la etajul 8, fără boxă,doua camere, greu cu spațiul…cum venea primăvara, duceam lopata la țară. Cred că înarmez o armată de lopătari cu ce am adunat acolo. Acu s-a schimbat treaba, am boxă. Dar nu duc lopata acolo..o țin aruncată sub gardul viu alături de cazma, greblă și alte tărăboanțe.

  2. O lopată de tablă am de multă vreme și nu dă semne de oboseală, așa că mă bazez pe ea. Am și băgat o repriză anul acesta de ferit zăpada. Presimt că mai am de băgat mai multe 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.