Acasă Diverse Iar ninge iarna

Iar ninge iarna

Autor

Data

CATEGORIE

Azi m-am pornit către Botoșani să mă tund și să fac niște cumpărături. Când am plecat de acasă ploua, iar când am ajuns în Botoșani a început să ningă destul de serios. După 15-20 de minute, timp în care eram la frizerie, s-a pus destul de multă zăpadă. Iar cu cât a trecut timpul, a început să ningă tot mai mare. Încurajat de vreme, dar și de prețul redus, mi-am luat și o lopată din Dedeman, că tot era 15 lei și m-am pornit spre casă hotărât.

N-am mers mai mult de 15 km și am dat de primul blocaj cauzat de un accident. O ambulanță, un Passat și un Golf. Cât stăteam să se elibereze drumul, am verificat telefonul și am văzut că mai fusese vreo 2-3 accidente. În total vreo 6 numai în câteva ore în care s-au pus câțiva centimetri de zăpadă.

E prima mea iarnă „full” cu patru roți pe zăpadă. La prima zăpadă am ieșit să văd cum e. Am testat diferite situații să îmi dau seama ce și cum se întâmplă, iar până acum nu am avut probleme. Sper nici să nu fie!

Adevărul e că unii sunt pur și simplu inconștienți. Deși zăpadă sau sloată e destulă pe carosabil, calcă accelerația mai mult decât e cazul și în prima curbă se tot duc. Alții au niște cauciucuri care nici nu gâdilă asfaltul. Iar autoritățile sunt mereu surprinse. Ningea deja de vreo 15-20 de minute, iar pe drum încă nu trecuse nimic, deși era un drum destul de important. Așa că… de ce ne mai mirăm oare că ninge iarna?

accident botosani

4 COMENTARII

  1. Aici, în Satu Mare, nema zăpadă. E călduț, prea cald pentru perioada asta. Ghioceii sînt de mult răsăriți. Iar dacă este senin, soarele este atît de frumos că zici că e primăvară în toată regula. Încă odată se adeverește că… iarna nu-i ca vara !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente