Google luptă împotriva recenziilor false și le șterge pe cele reale

Probabil că știți deja despre existența secțiunii de recenzii de pe Google, ce pot fi lăsate diferitelor locații, nu? Indiferent că este vorba despre un restaurant, un service auto sau un centru de analize medicale, poți lăsa recenzii tuturor locațiilor adăugate pe Google, ceea ce este o treabă bună.

Eu mă folosesc de acele recenzii și totodată obișnuiesc să las recenzii atunci când am ceva de zis. Cu toate acestea, oportuniștii nu au întârziat să apară.

Prin urmare, numărul celor care vând recenzii pe Google a fost într-o continuă creștere în ultimii ani, iar patronii de afaceri au zis că e o idee bine să cumpere astfel de recenzii false, astfel încât să fie cât mai multe stele și cuvinte de laudă la adresa lor.

Însă, cum nimic nu ține o veșnicie, a sosit timpul ca Google să ia măsuri și să șteargă acele recenzii false. Numai că mi se pare că a luat-o puțin prea în serios.

De exemplu, în ultimele luni a decis să îmi șteargă două recenzii, spunându-mi că sunt false.

Prima oară, au șters o recenzie lăsate unei terase din Vaslui. Poate că am vorbit prea frumos despre ea, ori li s-a părut suspect că am ajuns pe acele meleaguri, chiar dacă merg lunar pe acolo, ceea ce sigur știe și Google, locația fiind mereu activată.

Am făcut recurs, iar apoi au postat recenzia înapoi. De curând, căutam un centru să facem analize medicale și m-am lovit de o atitudine tare nepoliticoasă, despre care am povestit aici, așa că am zis să-i lovesc cu o recenzie în care să semnalez atitudinea nepotrivită. Numai că Google s-a gândit că e falsă, nu știu de ce.

Așa că am primit următorul mail:

Am făcut recurs, desigur. Aștept să văd dacă o vor aproba sau nu. În caz contrar, voi lăsa o nouă recenzie.

Vi s-au șters recenziile lăsate pe Google în ultima vreme? Totodată, voi le folosiți? Eu le găsesc tare utile, după cum bine v-am zis.

Actualizare: la câteva zile distanță, recenzia a fost repostată iar cei de la Google au zis că au greșit. Mă bucur că nu șterg abuziv recenziile reale dar totodată mă întreb: nu se va întâmpla la fel și cu cele false? Adică dacă faci contestație nu vor fi republicate și recenziile false?

Distribuie articolul:

5 comentarii

  1. In ultimele luni am observat ca Google sterge comentariile, iar dupa contestatie sunt aprobate. Probabil sistemul lor automat nu este chiar ok. Am observat ca nu le sterge pe cele lungi. Cele scurte le sterge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.