Îmi recomandați o drujbă electrică?

Așa cum v-am mai zis, am început de ceva timp curățenia de primăvară prin curte. De fapt, e o acțiune mai amplă de eliberare a grădinii, pentru a o face cât mai verde și mai curată. Sunt și anexe de demolat, așa că vor apărea multe bucăți de lemn numai bune de pus pe foc la grătar, la plită sau chiar la vatra pe care îmi propun să o fac.

Toate aceste lemne trebuie pregătite corespunzător, iar o drujbă este mai mult decât necesară. Nu am mai folosit niciodată una, așa că m-am gândit să încep cu una mai ușor de folosit, mai puțin puternică și o idee mai sigură. Prin urmare, îmi propun achiziționarea unei drujbe electrice.

Există însă o cerință importantă: trebuie să fie ieftină. Iar calitatea ar trebui să fie cât mai ok pentru prețul plătit. Să fie misiune imposibilă?

Sper că nu. Nu aș plăti mai mult de 300 de lei pentru ea. A fost, la un moment dat, un model de la Heinner, mai precis acesta. Era 240 de lei, varianta resigilată, cu ceva zgârieturi. Nu m-am grăbit și s-a dus.

Nu m-am grăbit deoarece era 300 nouă, așa că am zis că merită să aștept o reducere mai bună. Are tata o drujbă pe benzină de la Heinner pe care o folosește de ani buni, de aici și tentația de a alege una cu alimentare la rețea de la același producător.

O altă opțiune ar drujba recomandată de Ștefan. Mă încântă ideea de a o lua din magazine de aproape, că astfel aș rezolva mai ușor cu garanția în caz de probleme.

Nu exclud și alți producători, atât timp cât nu depășesc bugetul de 300-350 de lei.

Îmi propun să vorbesc mai des despre bricolaj pe aici, așa că așteptați-vă la mai multe articole pe această temă. A apărut și o categorie nouă, dar încă nu o adaug în meniu.

Sper că vă pasionează și pe voi, iar de aceea vă solicit recomandări. Așadar, aveți o recomandare de drujbă electrică ieftină și bună?

Distribuie articolul:

11 comentarii

 1. Cea de la Grunman pare a fi recomandată și de Ștefan. Am prins astăzi ceva model de la Bosch, mai precis acesta . Resigilată, cu 320 de lei. M-a încântat marca, recunosc. Sunt curios dacă e ce trebuie. E o idee mai slabă, de 1800w. Aș fi vrut să fie de 2-2.2000 măcar, dar vedem cum se comportă.

  E ușor de făcut retur în caz că nu e ce trebuie.

  Am înțeles că e un standard la drujbele electrice, să fie mai scurt, ca să nu agăți cablul sau ceva deși… nu pricep logica, pentru că te vei folosi oricum de alt cablu. Am un prelungitor mai generos, îmi voi face treaba cu el. Ai o recomandare de ulei pentru lanț, poate? Eu știam că sunt la 20-30 de lei, dar am văzut ceva tot de la Bosch de 60 lei. Să merite oare prețul cu mult mai mare?

 2. Eu am versiunea mai puternică de la Grunman, în principiu merge orice ulei pentru ungerea lanțului, Bosch vinde și brandul. Mai trebuie să fii atent la cât de întins e lanțul, nici prea-prea nici foarte-foarte: dacă-i prea strâns se încinge chiar dacă e uns, dacă e prea larg riști să cadă. Pe mine m-a învățat cineva să-l ciupesc și dacă se comportă ca o coardă elastică e fixat cum trebuie…

  Și să ai grijă la mecanismul de blocare… eu l-am apucat din greșeală considerându-l un mâner și m-am întors în prima zi în magazin ca să mă fac de râs crezând că s-a stricat.

 3. Ieftin și bun nu există, doar scump și prost. Ar fi o opțiune să îți iei o S… sau o H… ? O drujbă bună și îngrijită corespunzător te ține și 20 de ani pentru utilizări casnice și vei avea opțiunea de service autorizat și peste decenii.

  • Ehe, apăi dacă te referi la mărcile alea de top, nu neg că mi-ar plăcea. Dar trebuie să o pui la treabă dacă tot investești atât. La mine nu e cazul, chiar dacă nu aș refuza una. :))

 4. Eu îți recomand modelul pe care l-am prezentat…îl am de 2 ani și nu am avut probleme cu el…plus că dacă nu vrei sa ii ascuți lanțul…unul nou este 32 de lei.

  Pentru alte mărci lanțurile sunt mult mai scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.