Ascultați muzică la radio?

Iubesc muzica. Am zis-o de multe ori aici pe blog. Viața mea ar fi, fără doar și poate, mult mai tristă dacă muzica nu ar fi existat. Așa se face că o ascult zilnic, mai ales atunci când lucrez.

Îmi pun căștile pe cap și le scot doar atunci când iau pauză. Sunt ore bune de muzică ascultată în fiecare zi. Așa se face că epuizez ușor playlisturile de pe Youtube Music. Chiar dacă sunt multe liste interesante pe acolo, iar eu sunt deschis la o multitudine de genuri muzicale, adesea ajung să se repete melodiile.

Prin urmare, devine monoton să ascult mereu aceleași melodii, caz în care las pe dreapta muzica oferită de YouTube și trec la radio.

Cel mai adesea ascult, în mod surprinzător poate, Radio România Actualități. Au muzică bună, formatul de știri e ok și multe emisiuni sunt interesante. În plus, în bucătăria bunicilor mei era mereu un radio vechi la care ascultam acest post. Așa că atunci când dau play în căști mă lovește nostalgia. Într-o bună zi îmi voi pune și eu un radio clasic în bucătărie, numaidecât!

Păcat că nu mai pot intra în posesia acelui radio, că sigur îl puneam eu într-un loc de cinste, la țară.

Uneori mai schimb și ascult Europa FM. Și muzica lor e ok, chiar dacă nu în totalitate. Cu muzica asta pop, sau cum i-o zice, nu mă înțeleg perfect. Îmi place, dar nu aș asculta-o într-una. Prin urmare, radiourile populare pe la noi nu mă atrag.

Radio Seven îmi place. Smart FM, parcă așa îi zice, și el. Uneori mai cochetez cu Guerrilla, dar și la ei găsesc melodii care îmi displac uneori.

Ascultați radio? În ce context și mai ales ce post anume?

Distribuie articolul:

14 comentarii

 1. “ devine monoton să ascult mereu aceleași melodii, caz în care las pe dreapta muzica oferită de YouTube și trec la radio.”. Bună gluma. Și la radio se repetă. RRA e chiar un program de radio bun, chiar dacă nu e atât de atrăgător pentru tineri față de Virgin Radio, să zicem.

 2. Sunt consumator de radio mai ales in mașină. Am doar două posturi memorate ..1 SPT FM și 2 Rock FM…restul butoanele sunt pt search in momentele in care ies din oraș. In momentele alea fie bag Cultural fie Radio România Muzical. Pe acasă trag cu urechea la ce ascultă fetele. Sunt fericit ca de vreo 3 săptămâni au descoperit celtic folck si am scapat de bumtzibumtzi… Că sună bine Rocky road to Dublin si The pot and kettle in comparatie cu Bara bara bere si alte kkt d’astea..

  • Rock FM ar fi mișto dacă ar avea mai multe melodii. Se repetă cam mult, la fel și Magic FM. Cultural mai băgam și eu în trecut, pentru teatrul radiofonic. Celtic Folk zici? Ia să văd cum sună.

   Aa, știam genul dar nu mă gândeam că-i spune așa. Mișto gusturi!

 3. Nu am mai ascultat radio de mult timp, chiar și în mașină. M-am obișnuit să folosesc YouTube Premium pentru mașină, iar pentru când lucrez la laptop folosesc același YT. Într-un timp foloseam foarte mult un serviciu online care îți permitea să asculți orice radio din lume, cumva aleatoriu. Se găseau multe chestii faine de ascultat. Nu știu dacă mai există sau dacă mai funcționează și acum.

 4. Eu am descoperit pe un timp Romantic FM. Nu mai știu unde am aflat despre el. L-am căutat pe google și îi dădeam play. Difuzează melodii de dragoste destul de vechi și cred că românești. Acum nu prea mai ascult, decât când pui tu. Încă nu m-am plictisit de Cargo și Fără Zahăr ca să trec pe radio din propria inițiativă.

 5. Salut, eu ascult in masina mai ales SportTotalFM si pentru sport si pentru extra-sport si pentru muzica. Da cand s-au mutat la Pandele (Voluntari) a plecat Mihai Pahontu de acolo si mai variaza, nu dau chiar numai rock. Mai ascult si eu Seven si putin Smart FM si RockFM. Ascultam si Guerrilla, dar, la fel, multe melodii de acolo nu-s pe gustul meu. Inainte ascultam in metrou la casti aceleasi posturi, dar acum mai mult emisiuni de pe YT. La serviciu am o boxa conectata prin BT la laptop si caut posturi online la care sa mearga muzica neintrerupt. Poti cauta dupa cantaret/ formatie sau dupa gen: https://www.internet-radio.com/
  http://www.penbex.com.tw/index.php
  https://directory.shoutcast.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.