Skip to content

Gusturile nu trebuie impuse

Trăim într-o lume în care fiecare individ e diferit în felul său. Unul ascultă un gen de muzică iar altuia nu îi place deloc acel gen de muzică. Unul este de o culoare iar altul de o altă culoare. Vorbim limbi diferite, ne îmbrăcăm diferit și avem hobby-uri diferite. După mine, această diversificare aduce puțin mister și alungă din monotonie.

E ceva normal ca fiecare indivit să aibă gusturile sale. Totuși multă lume nu înțelege faptul că gusturile nu se discută. Mai rău decât atât, unele persoane aleg să își impună gusturile, ceea ce mi se pare foarte trist.

Recent am avut ghinionul de a observa un conflict în care gusturile au fost impuse. Era vorba despre muzică. Mai exact, unei persoane nu îi plăcea muzica pe care un alt grup o asculta (rock) și astfel a vorbit în numele a mai multor persoane (printre care mă aflam și eu, persoane care nu aveau absolut nimic cu acea muzică). Astfel persoanele care ascultau rock au fost nevoite să își oprească muzica doar din cauza unei singure persoane.

Respectiva situație m-a frustrat foarte mult. Oare de ce unii oameni nu pot lăsa de la ei și se încăpățânează să nu accepte un anumit tipar de oameni ? Cât de bine ar fi dacă nu ne-am mai dori să moară capra vecinului și ne-am vedea de curtea noastră. Doar pentru că un om nu e ca tine nu înseamnă că nu e ok felul său de a fi. Dacă ție nu îți place un gen de muzică nu înseamnă că acel gen nu este de calitate.

Cel mai mult mi-aș dori ca aceste persoane să învețe să nu mai judece oamenii care nu sunt ca ei.

Sursă imagine: achievedstrategies.com

7 Comments

 1. Asta nu se aplică şi-n cazul manelelor. 🙂

 2. Mai sunt bagatori in seama care simt nevoia sa isi impuna punctul de vedere. Trebuie doar sa invatam cum sa ii manevram astfel incat sa nu se mai bage in seama a doua oara.

  • Insa uneori nu prea ai ce sa le faci.

 3. Gabriel Palarie Gabriel Palarie

  Ba chiar gusturile se discuta! Trebuie doar sa gasesti oamenii potriviti. Nu ma refer la cei cu aceleasi gusturi ca si tine. Ci oameni care sunt dispusi sa li se spuna ca ceea ce fac, asculta, mananca este o stupizenie, fara sa fie ofensati.

  Poti avea discutii foarte interesante pe seama „gusturilor”. Oameni potriviti sa ai, ca subiectele curg garla.

  • Acestea sunt cazuri destul de rare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.