Am făcut record la reciclare

Sunt de ceva timp plecat de pe meleaguri sucevene și am tot bântuit ba la Botoșani, ba la Vaslui, apoi iar la Botoșani. În tot acest timp, s-au adunat o mulțime de recipiente cu sigla SGR. Așa se face că ne-am întors la Suceava cu un portbagaj plin cu peturi, doze și sticle.

Dis de dimineața am și dat fuga la Carrefour, să scăpăm de ele. Am scăpat inițial de 31 de ambalaje, iar apoi am primit notificare că e plin containerul. Mi-a picat fața, nu altceva, dat fiind faptul că mai aveam o mulțime de alte recipiente. Noroc că exista un angajat care a remediat problema și am putut recicla în continuare și celelalte 93 de recipiente.

Au fost, deci 124 ambalaje reciclate. Sper să nu mai am prea curând atât de multe, că a durat ceva timp să scap de ele. Culmea e că aparatul a mers mai bine ca oricând. Rareori a fost necesar să reintroduc un ambalaj. De altfel, doar 3-4 a refuzat, în principal pentru că mai era lichid în ele.

62 de lei am „recuperat”. După cum spuneam, atunci când ne plimbăm și mai vedem câte un ambalaj aruncat aiurea, îl punem în sac. Prin urmare, recuperăm și din ceea ce au plătit alții ca garanție.

Doar în luna mai am recuperat 85.50 RON, pe care i-am și retras cash, pentru a-i pune la pușculiță. Am stabilit ca aceste garanții să devină un mod de a economisi, așa că sper să ne ținem de această practică.

Până acum foloseam vouchere la cumpărături. Acum am mers cu telefonul la casă, însă m-a trimis la recepție clienți. Doamna de acolo a fost surprinsă de lipsa bonului fizic, eu avându-le salvate în contul din aplicația Carrefour.

A scanat toate cele 4 coduri de bare și am primit bănuții rapid.

De când a fost introdus acest sistem, am reciclat nu mai puțin de 316 ambalaje doar la Carrefour, plus 44 la Auchan. 360 de ambalaje așadar, până acum. Voi tot contoriza, pentru că sunt curios câte se vor aduna până la final de an.

Țineți o evidență a reciclării?

Distribuie articolul:

7 comentarii

    • Eu beau multă apă. 😀 De exemplu, am avut nevoie de niște pământ ca să umplu niște jardiniere din cărămidă și ca să nu-l mai car de pe câmp, am zis să încep beciul. Cât am săpat groapa, cred că am topit 3 sticle de apă la 2 litri.

      Alor mei le cumpăr apă minerală așa că rămân și sticle de la ei destul de multe. Am mai adus și de la Ștefania, de la Vaslui câteva, au mai fost și musafiri șamd.

      Dar oricum, apa se consumă intens. 😀

  1. Poți rezolva cu un purificator de apă. Să cumperi apă permanent mi se pare o risipă de bani. La noi ajunge și 12 LEI recipientul de 2L de apă. Mi se pare absurd! Nu mai știu cât e apa în comerț dar oricum merită mai puțin decât costă.

    Poți merge la un izvor undeva să aduci apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.