Am descoperit un joc care îmi place: șahul

În urmă cu un an am fost în teambuilding cu colegii și partenerele. Nu am plecat departe, ci am rămas pe meleaguri bucovinene. Mai precis, Voroneț a fost destinația noastră de vacanță.

La cabana unde ne-am cazat am găsit o tablă de șah, iar cum Ștefania s-a arătat entuziasmată să încercăm, am zis că… de ce nu? Nu mai jucasem șah de prin generală, așa că mai țineam minte regulile doar foarte vag.

Ne-am documentat de pe internet și am jucat vreo câteva partide. Am câștigat mereu, vă dați seama. Amintirile vagi au fost de folos.

Atât de tare ne-a prins șahul, încât a doua zi am mers să ne cumpărăm unul, că tot erau tarabe multe cu fel și fel de lucruri aproape de Mănăstirea Voroneț. Tot weekendul a fost cu șah, la fel și când am ajuns acasă.

Am mai jucat ocazional, însă cum timpul e puțin, o vreme nu am mai jucat. Am dus șahul la țară, să fie în foișor, iar ocazional am mai jucat câte o partidă. La fel, doar când era timp.

Cumva, entuziasmul nostru pentru șah a fost o perioadă în ceață, din cauza muncii și a treburilor ce trebuiau făcute numaidecât. Însă într-un weekend, am zis să vedem ceva film sau serial, să nu plătim Netflix degeaba. Am ales Gambitul Damei, pentru că știam că a fost foarte apreciat atunci când a fost lansat.

Ne-a plăcut destul de mult serialul, așa că l-am dat gata în doar câteva zile. Iar odată cu el, a reapărut dorința de a juca șah mai des. Ne-am pus aplicații pe telefon, am făcut conturi pe chess.com și totodată plănuim să mai cumpărăm o tablă de șah pe care să o avem la Suceava.

Vedem cum decurge această pasiune odată cu trecerea timpului iar dacă va fi cazul, probabil că vom investi mai mult în dezvoltarea ei.

De altfel, voi urmări reducerile din perioada următoare, pentru că vreau de ceva timp să cumpăr un joc de remi. Cu timpul sper să descoperim și alte jocuri de societate mișto, mai ales că e fain să petreci timpul în jurul lor.

Aveți o relație cu șahul sau cu alte jocuri de societate, după cum le zice?

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Jucam acum multi ani in urma mult sah cu vara-miu, iar acum joc ocazional cu fii-miu, dar are doar 6 ani si nu e ceva care sa il atraga zilnic. Insa la cate o ocazie merge. Se joaca mai des cu bunica cand vine pe aici, dar nu prea se numeste joc pentru ca ea il lasa sa joace incorect si sa castige. Eu sunt corect, chiar daca e doar un pustulica. Si iti dai seama ca dupa un joc nu mai are chef de altul.
    In schimb jucam mult monopoli. E fain jocul. Cu maica-sa se mai joaca si alte jocuri de societate, dar pe mine nu ma atrag.
    Table si rummy nu mi-au placut niciodata.
    Un joc tare de societate, dar varianta pentru adulti, mi se pare Shit Happens. L-am jucat anul trecut de cateva ori cand a venit cineva la noi. Varianta in Engleza, dar mi se pare ca sunt foarte multe variante si diferite limbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.