Skip to content

Ce e de făcut cu bătrânii care încă mai conduc?

Nu știu exact dacă există vreo lege care să spună ceva în legătură cu dreptul de a conduce a bătrânilor. Momentan există o anumită perioadă în care trebuie să îți reînoiești permisul. Încă nu am ajuns acolo, dar probabil să fie nevoie iar de niște analize și hârtii. Și cam atât.

Habar nu am dacă cei mai în vârstă trebuie să își reînoiască permisul mai des, sau nu. Și chiar dacă e așa, știm cu toții cum se obține acea fișă medicală. Nu se fac chiar cine știe ce analize acolo. Iar dacă ai bani, probabil mergi doar cu o hârtie să-ți bifeze tot ce e de bifat. Și brusc, ești apt pentru a ieși în trafic.

Chiar aseară văzusem cum o tanti în vârstă făcuse stânga, fără să se asigure, iar din față veneau doi motocicliști. Nici unul din ei n-a putut evita impactul. Era atât o ambulanță, cât și smurdul. Printre cei adunați pe trotuar să vadă ce s-a întâmplat era și un vecin al vinovatei. Acesta i-ar fi sugerat de mult timp că a cam sosit timpul să lase mașina. Dar n-a prea înțeles.

Și vedem zilnic prin trafic persoane în vârstă care nu prea se mai descurcă. De la o vârstă pur și simplu nu mai stai la fel de bine cu reflexele. E de la sine înțeles. La un moment dat trebuie să tragi mașina pe dreapta și să o lași acolo. Ori îți găsești șofer, ori începi să folosești mijloacele de transport în comun.

Orașele s-au aglomerat toate. Trebuie mai multă atenție ca niciodată. Așa că de ce să pui viața altora, chiar și pe a ta, în pericol? Doar pentru că odată erai șofer bun.

soferi batrani

2 Comments

  1. Tinerii sunt mult mai teribelisti. Adica, in general, fac mai multe ravagii. E drept, ca sunt si ceva batranei kamizake.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.