Acasă Despre oameni Ce e de făcut cu bătrânii care încă mai conduc?

Ce e de făcut cu bătrânii care încă mai conduc?

Autor

Data

CATEGORIE

Nu știu exact dacă există vreo lege care să spună ceva în legătură cu dreptul de a conduce a bătrânilor. Momentan există o anumită perioadă în care trebuie să îți reînoiești permisul. Încă nu am ajuns acolo, dar probabil să fie nevoie iar de niște analize și hârtii. Și cam atât.

Habar nu am dacă cei mai în vârstă trebuie să își reînoiască permisul mai des, sau nu. Și chiar dacă e așa, știm cu toții cum se obține acea fișă medicală. Nu se fac chiar cine știe ce analize acolo. Iar dacă ai bani, probabil mergi doar cu o hârtie să-ți bifeze tot ce e de bifat. Și brusc, ești apt pentru a ieși în trafic.

Chiar aseară văzusem cum o tanti în vârstă făcuse stânga, fără să se asigure, iar din față veneau doi motocicliști. Nici unul din ei n-a putut evita impactul. Era atât o ambulanță, cât și smurdul. Printre cei adunați pe trotuar să vadă ce s-a întâmplat era și un vecin al vinovatei. Acesta i-ar fi sugerat de mult timp că a cam sosit timpul să lase mașina. Dar n-a prea înțeles.

Și vedem zilnic prin trafic persoane în vârstă care nu prea se mai descurcă. De la o vârstă pur și simplu nu mai stai la fel de bine cu reflexele. E de la sine înțeles. La un moment dat trebuie să tragi mașina pe dreapta și să o lași acolo. Ori îți găsești șofer, ori începi să folosești mijloacele de transport în comun.

Orașele s-au aglomerat toate. Trebuie mai multă atenție ca niciodată. Așa că de ce să pui viața altora, chiar și pe a ta, în pericol? Doar pentru că odată erai șofer bun.

soferi batrani

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente