Skip to content

Cine zice că e ușor să fii tânăr?

De ceva timp tot caut metode pentru a folosi timpul cât mai bine cu putință astfel încât să nu pierd niciun minut din zi și să fac câte ceva cu care să mă pot lăuda la sfârșitul zilei. Fac asta probabil de mai bine de un an de zile și sincer să fiu, de fiecare dată când cred că am găsit ceva care funcționează, parcă brusc nu mai merge.

Aud deseori spunându-mi-se dacă aș avea anii tăi. Credeți că e chiar ușor să ai 20 de ani? Nu chiar. Nu e ușor să ai aproape 20 de ani și responsabilități pe care trebuie să le îndeplinești zilnic, că de nu… pierzi colaborări și apoi nu mai ai cu ce bani să ieși în oraș, să-ți iei câte ceva de îmbrăcat, nu mai sunt bani de cărți.. iar asta e rău. Cel mai greu este probabil să ai timp la 20 de ani.

E greu pentru că tu nu ajungi la ora 18 acasă, mănânci iar apoi rezolvi task-urile. Nu e chiar așa. La ora 18 abia ieși pe afară cu bicicleta că e vreme frumoasă și parcă nu poți rezista. Afară, te întâlnești cu 2-3 prieteni și mai stai cu ei până pe la 1-2 noaptea. Când ai ieșit cu bicicleta zici că te întorci peste o oră și vei scrie un articol. Ei bine nu e așa ușor să scrii la 1-2 noaptea, nu de alta… dar ești treaz deja de foarte mult timp iar ochii parcă-ți obosesc puțin.

Pentru că ai stat aseară cu prietenii, nu te mai poți trezi la 7 așa cum ți-ai fi dorit înainte să ieși cu bicicleta ci te trezești pe la 9.30/10. Câteva ore pierdute, nu?

Mai mult decât atât, ești tânăr și îți place să te joci la PC. De exemplu eu m-am lăsat de LOL pentru că îmi ocupa o groază de timp liber însă de ceva timp joc The-West, un joc în browser foarte fain, și tot mai pierd câteva zeci de minute pe zi. Îmi place și să vorbesc pe Facebook și se mai scurge ceva timp. Dacă mai apuci și să citești câteva pagini dintr-o carte ești norocos. Eu de multe ori parcă nu mai găsesc timp și pentru citit.

Astfel, cine zice că e ușor să fii tânăr?

tinerii citesc

4 Comments

  1. Nu e usor. La mine a inceput sa fie cam in genul tau de vreo 6 luni. Dar nu e usor nici sa-ti intemeiezi o familie, sa ai un job bun, sa ai timp de restul. 😉 Sunt altii care sunt de zeci de ori mai incarcati. Si totusi, unii fac fata.

    • Eh.. la tăț” ni-i greu.

  2. Depinde de prioritati si ce vrei sa faci, sa obtii. Daca vrei sa citesti 40 de carti intr-un an si sa ai 700 de articole atunci iesirile cu prietenii si statul afara pana la ora 1-2 noaptea nu mai sunt atat de interesante.

    • Hm, tre să existe o metodă care să combine aceste activități. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.