7 metode de a face bateria telefonului să țină mai mult
Fie că ne place să recunoaștem, sau nu, suntem în foarte mare măsură dependenți de telefoanele mobile pe care le folosim. Iar acesta nu este neapărat un lucru rău. Ne sunt de mare ajutor în viața noastră de zi cu zi, așa că merită toată aprecierea noastră. Ele au însă o problemă: bateria?
Încă nu există telefonul perfect care să ne ofere nu numai performanțe foarte înalte, ci și autonomii îndelungate. Pentru a-și putea păstra proporții atrăgătoare din punct de vedere al designului, bateriile au cel mai adesea o capacitate ce rareori trece de pragul celor 5000-5500 mAh.
Această capacitate nu duce o zi întreagă la o utilizare mai serioasă, ceea ce pentru multe persoane este o problemă. În schimb, producătorii de telefoane ne oferă acum încărcare rapidă. Iar asta este minunat, chiar dacă nu rezolvă problema descărcării rapide a acumulatorilor.
De aceea cred că este bine-venit un material despre cum îți poți face bateria telefonului să țină mai mult. În acest sens, am pregătit 7 recomandări. Iată care sunt ele:
1. Nu lăsa bateria să ajungă la 0% sau chiar la 100%
Pe această temă există încă multe controverse. Cu toate acestea, există încă multe voci care spun că bateria telefonului nu ar trebui să atingă niciodată pragul de 0% sau cel de 100%.
Despre bateriile litiu-ion se crede că au cel mai mult de suferit atunci când sunt încărcate complet sau când sunt complet descărcate. Așa că o soluție ar putea fi încărcarea parțială.
Asta înseamnă că ar trebui să pui telefonul la încărcat atunci când atinge pragul de 30%, dar să nu îl lăsați să se încarce mai mult de 80/90%.
Voi faceți asta? Eu nu, ci îl încarc până la 100% pentru că am nevoie de baterie. Dar mă gândesc că merită să testez și acest procent.
2. Nu folosi mereu încărcarea rapidă
Așa cum spuneam și mai sus, producătorii se întrec astăzi în viteze de încărcare a bateriei. Telefoanele noi se încarcă astăzi cu o viteză uimitoare, așa că în doar câteva minute pot depăși pragul de 50%. Pentru o încărcare la nivel maxim sunt suficiente 15-20 de minute.
Asta este minunat atunci când suntem pe grabă, dar bateria telefonului nu se bucură la fel de mult.
De aceea nu ar trebui să folosești mereu încărcarea rapidă, mai ales dacă nu te grăbești nicăieri mai mult. Încărcarea la o putere mare va solicita mai mult bateria, iar astfel durata sa de viață va fi afectată.
În general, telefoanele au deja setări care te ajută, de exemplu, să folosești o încărcare mai lentă atunci când lași telefonul la încărcat peste noapte. Îți recomand să folosești aceste setări.
3. Nu lăsa WiFi și Bluetooth mereu pornite
Eu sunt neglijent și fac asta, deși știu că nu e ok. Este evident că aceste funcții consumă energie, iar bateria se descarcă mai rapid dacă ele sunt mereu pornită. Totuși, folosesc un smartwach așa că la bluetooth nu prea pot renunța. Sunt sigur însă că aș putea dezactiva mai des WiFi atunci când nu mă folosesc de o astfel de rețea.
4. Renunță la asistentul Google / Siri
Dacă nu te folosești de serviciile sale, de ce să ții această funcție activată mai mereu? Ea consumă baterie, iar dacă nu folosești asistentul virtual, atunci nu merită să îl ții activ.
Funcția de comandă vocală poate fi dezactivată cu ușurință de la setări, ceea ce îți recomand să faci și tu.
5. Nu lăsa luminozitatea la maxim
Nu îi înțeleg niciodată pe cei care țin luminozitatea la maxim, mai ales atunci când nu e nevoie de ea. Ori sunt ochii mei prea sensibili la lumină, ori ai lor prea obosiți.
Cert este că un nivel ridicat de luminozitate va consuma mai multă baterie, așa că ar trebui să folosești setarea de reglare automată a intensității ori chiar să setezi personal un nivel scăzut.
6. Folosește modul întunecat
Tot mai multe statistici spun despre modul întunecat că ajută la economisirea a 30% din capacitatea bateriei. Asta poate însemna câteva ore de utilizare în plus a telefonului. Prin urmare, poți lua în calcul folosirea acestei funcții.
Eu am setat deja dark mode pe blogul meu și totodată am creat un ghid pentru activarea modului întunecat. Citește și tu articolul dacă nu știi cum se activează dark mode pe telefon.
7. Profită de funcțiile inteligente pentru economisirea bateriei
Producătorii telefoanelor știu cel mai bine că există o problemă cu autonomia produselor realizate. De aceea încearcă să amelioreze această problemă cu funcții inteligente de economisire a bateriei.
Indiferent ce telefon deții, sigur ai o astfel de funcție de economisire a bateriei. Ai putea folosi aceste funcții pentru a putea câștiga o autonomie cât mai îndelungată.
Voi ce faceți pentru ca bateria telefonului vostru să dureze mai mult?
Eu unul nu îmi bat capul cu așa ceva , oricum nutin telefoanele mai mult de 2 ani.
In general timp de 2 ani nu se întâmplă nimic prea multe cu bateriile…mai puțin la produsele Apple
Și asta-i drept, schimbăm telefoanele destul de des, dar știu persoane care trag mai mult de ele.
Daca tragi de ele pierzi bani nu crezi?
Depinde. Cum să îi pierzi, dacă ai grijă de un telefon pe care îl poți folosi 3-4 ani? Că nu mă prind.
De ce să folosești așa bălării? Nu mai e 2013, bateria telefoanelor a evoluat mult. Telefonul ăla pe care îl ai tu, de exemplu, n-a respectat nimic din articol. Cum ține bateria?! 🙂
Folosesc aia cu încărcare lentă, dark mode și cam atât deocamdată. Zici că nu mai funcționează metodele de economisire a energiei, sau?
Eu am făcut un experiment cand eu și prietena mea ne-am luat iPhone 8 în același timp. Eu îl lăsăm peste noapte la încărcat 90% din timp, iar ea îl incarcarca doar pana la 80% în marea majoritate a timpului.
După un an de zile, sănătatea bateriei mele era undeva la 88% iar a ei undeva la 97%. Schimb telefonul la mai mult de 3 ani, deci pentru mine contează ca bateria să-și mențină capacitatea maxima cât mai mult timp.
Așadar, e și asta o strategie. Mersi pentru experiență. O să încerc să țin cont și eu de acest detaliu.