Cum să activezi modul întunecat pe telefon

Nu știu voi, dar eu sunt mare fan al modului întunecat. Chiar dacă demult mi se părea respingător orice site sau aplicație cu fundal negru, astăzi caut dark mode peste tot. Așa că am decis să fac un mic ghid despre cum se poate activa modul întunecat pe telefon.

Înainte de toate, modul întunecat a apărut ca o soluție la problema telefoanelor tot mai mari și mai luminoase, ce pot cauza reale probleme ochilor noștri.

Ce este Dark Mode?

Modul întunecat este o simplă setare pe care probabil că majoritatea telefoanelor o au. Aceasta schimbă fundalul alb cu un negru sau un gri închis. Există atât posibilitatea ca dark mode să fie activat permanent, cât și opțiunea de a folosi modul întunecat doar seara, după o anumită oră.

Atât meniul telefonului va beneficia de modul întunecat precum și majoritatea aplicațiilor populare, de la YouTube, Facebook, Instagram sau Gmail.

Ce avantaje oferă modul întunecat?

Modul întunecat nu este un moft sau o fiță, ci mai degrabă o necesitate. Acesta oferă mai multe beneficii, precum o mai bună sănătate a ochilor, îmbunătățirea calității somnului și totodată această setare ajută la obținerea unei autonomii a bateriei.

Lumina albastră pe care telefoanele o emit este dăunătoare. Iar dacă vei utiliza telefonul noaptea, cel mai probabil somnul tău va avea mult de suferit.

Sunt opticieni care spun despre lumina telefonului că poate fi chiar toxică. Drept urmare, ar trebui să avem mai multă grijă.

Folosirea modului întunecat ajută la prevenirea acestor efecte, deoarece se folosește o lumină de o intensitate mai redusă. În acest fel, oboseala ochilor va apărea mai greu și totodată somnul poate fi mai bun. De asemenea, statisticile spun că modul întunecat poate oferi o autonomie mai lungă cu până la 23,5%.

Cum se activează modul întunecat

  • Pentru început va trebui să intri la Setări:
  • Apoi ai setarea Afișare și luminozitate;
  • De aici poți seta modul de afișare: luminos sau întunecat.

Tot aici vei găsi și alte setări pentru confortul ochilor. Îți recomand să arunci o privire peste ele, deoarece sunt de mare ajutor.

Sunt și aplicații care necesită activarea modului întunecat de la setări. Sigur vei găsi ușor funcția dark mode indiferent de aplicația utilizată.

Folosiți modul întunecat? Aș fi curios câți dintre voi îl preferați, ca să știu dacă e necesar să forțez introducerea modului luminos.

Distribuie articolul:

8 comentarii

    • Ce te deranjează la el, mai precis? Avem, deci, încă o persoană pentru care ar trebui să introduc opțiunea de white mode.

  1. Pe iPhone e o opțiune faină care te trece în modul întunecat la apus și iese din el la răsărit… nu știu logica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.