Aliexpress impune o valoare minimă pentru transport gratuit

Nu aș putea spune că fac prea des comenzi pe Aliexpress, însă cel puțin 1-2 comenzi pe an tot se adună. De exemplu, ultima oară mi-am comandat folii pentru telefon și aparent le-am cam utilizat pe toate.

Un lucru care nu îmi place la foliile de sticlă este faptul că se sparg destul de ușor sau se zgârie imediat. Cu toate acestea, am obosit să plătesc pentru foliile din silicon, care nu vor să se ieftinească prea curând.

Decât să plătesc 100 lei pe an, sau chiar mai mult, pentru folia de silicon, mai degrabă dau doar 50 lei pentru mai multe folii din sticlă pe care le schimb mai des. Cred că e un mod ok de a economisi.

Acum am vrut să îmi comand câteva folii noi de sticlă, doar că m-am lovit de o surpriză: sunt mai puține produse cu livrare gratuită pe Aliexpress. Până nu demult, mai toate produsele nu aveau taxă de livrare, chiar dacă unele nu costau mai mult de 2-3 lei.

Pragul minim pe care îl impun tot mai mulți selleri pentru livrare gratuită este acum de 45 RON. Sigur, nu este un prag mare, însă mulți obișnuim să cumpărăm doar produse ieftine din China, întocmai ca riscurile să fie cât mai mici.

Mai sunt și selleri care oferă transport moca indiferent de valoare, dar numărul lor este clar inferior. Sper că nu vor dispărea și ăștia, că altfel e puțin probabil să mai fac comenzi din China de pe Aliexpress.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Și-au atins scopul de a fi considerați magazinul cu prețuri mici, iar acum renunță treptat la facilitatea asta, pentru că au atins numărul de clienți doriți.
    Acum văd că vine tare Temu (sau cum se numește), tot ceva made in China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.