Uneori nu strică să păstrezi manualul de instrucțiuni

O zic după ce o bună perioadă de timp mi-am bătut capul cu camera de supraveghere Tenda IT7 LRS, despre care am scris și pe aici nu demult. La un moment dat, am zis că sigur e defectă și cât pe ce să o dau jos de pe perete.

A fost frustrantă toată treaba, recunosc. Iar în timp ce făceam curățenie printr-o magazie, am dat de manualul de instrucțiuni. Culmea e că manualul era fix de la camera cu probleme.

Într-o pauză de la treabă, am aruncat o privire peste el să văd dacă nu cumva îmi scapă mie ceva. Când colo, fix la mine era problema. Greșeam eu ceva parolă pe care trebuia să o folosesc la configurarea camerei.

Cel mai adesea, nu folosesc manualul instrucțiuni pentru că… nu găsesc ca fiind necesar să fac asta. Greșeala asta o facem cu toții, la un moment dat, deși… nu ar fi dificil de evitat.

Adesea se întâmplă să fie mici detalii care însă pot da complet treburile peste cap. Iar la acele detalii ar trebui să fim mai atenți la recomandările producătorului că… nu degeaba e producător.

Ce relație aveți voi cu manualele de instrucțiuni ale lucrurilor pe care vi le achiziționați?

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Manualul de utilizare este primul lucru care trebuie citit înainte de a pune în funcțiune sau de a ansambla un dispozitiv.
    Când utilizezi ceva fără să citești manualul de utilizare se pot întâmpla multe.

  2. Uneori am nevoie de el , alteori nu am nevoie si se mai intampla sa mai arunc la gunoi acel manual si mai apoi il caut pe internet daca am nevoie de el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.