Skip to content

Nu îmi plac schimbările

Începutul facultății a reprezentat pentru o mine o schimbare foarte mare. Am schimbat orașul, casa și grupul de prieteni. Mai mult decât atât, la sfârșitul acestei săptămâni urmează să mă mut din nou așa că iar va fi o schimbare deoarece nu cunosc cartierul în care voi locui. În urma tuturor acestor evenimente am tras linie și am ajuns la următoarea concluzie: nu îmi plac schimbările.

După toate aceste evenimente pot spune că viața mea a luat o întorsătura la care sincer să fiu, nu mă așteptam. Într-adevăr, mi s-a zis că la facultate este altfel însă sincer să fiu nu mă așteptam să fie chiar atât de diferit.

În această primă lună de facultate nu am apucat să citesc decât vreo 20 de pagini dintr-o carte cu toate că teoretic vorbind am foarte mult timp liber. Nu reușesc însă să îl folosesc în mod inteligent așa că de cele mai multe ori vine seara iar eu mă întreb ce am făcut azi de a trecut ziua atât de repede ?

Nu mă plâng. Chiar dacă am început această experiență cu stângul, încetul cu încetul lucrurile au început să ia o întorsătură pozitivă. M-am obișnuit cu Iașiul, am început să mă implic ca voluntar iar în curând mă voi muta într-o garsonieră în care chiar poți trăi. Voi avea argaz, frigider și chiar mașină de spalat. Voi locui într-un cartier mai frumos, la stradă astfel încât nu voi mai merge cu frica de a ajunge unde nu trebuie.

Totuși sunt încă în căutarea unor metode prin care să mă pot motiva într-un fel încât să îmi pot folosi timpul liber într-un mod mai inteligent, mai constructiv.

SANYO DIGITAL CAMERA

2 Comments

  1. Porcu Porcu

    Mie au început să-mi displacă oamenii care se plâng de timp, deși până mai ieri eram unul dintre cei care la orice lucru dădea vina pe timp, nu am timp, nu am timp…Nu, adevărul este că nu ai chef, însă pofta vine mâncând, așa-i?

    Legat de metode de motivare. Asta am căutat și eu în ultimii doi ani și am căutat degeaba, nu există așa, nu fără să-ți dorești cu adevărat, fără să vrei să faci, indiferent de timp (că iar ajungem la el), de chef, etc. În schimb există ”unelte” care să-ți reamintească că ai ceva de făcut astăzi și n-ai făcut. Eu spre exemplu îmi fac zilnic (sau aproape) un To Do List, iar un pix cu roșu este și el o unealtă, o unealtă în care bifezi că ți-ai îndeplinit un task.

    Nu știu ce să-ți zic mai multe, încearcă această ”unealtă” pentru că m-am săturat de cuvântul metodă, și fă-ți toate taskurile propuse în ziua respectivă, nu te duci la somn până nu termini. Și un alt mic sfat este să-ți creezi taskuri realizabile într-un timp cât mai scurt, însă care te ajută pe termen lung.

    • Multumesc tare mult pt sfaturile date ! 😀 Le voi pune in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.