Skip to content

Coperta conteaza

Tuturor ne sunt cunoscute vorbele nu judeca o carte după copertă însă cu toate că sunt folosite de foarte multe persoane, puține din ele le pun și în practică. Totuși celor care judecă după acest criteriu le dau dreptate.

Coperta este esențială, indiferent că vorbim aici despre o carte sau despre o persoană sau orice alt lucru posibil. Bineînțeles că, ca un cititor înrăit, atunci când mergi într-o librărie știi deja ce vrei să citești deoarece ai cel puțin un gen sau un autor preferat. Totuși sunt momente în care vrei să ieși din tipar și să încerci ceva nou, cum găsești acea carte?

De exemplu în Botoșani, este o singură librărie care îmi este mie pe plac și anume Alexandria unde merg destul de des, și cu toate că nu cumpăr mereu o carte îmi fac o listă cu cărțile pe care vreau să le citesc și dacă sunt disponibile, le descarc în format digital pentru a le citi pe E-Book Reader. Ei bine, atunci când sunt în Alexandria – o librărie destul de mare – nu pot citi fiecare titlu al cărții, început sau sfârșit ci coperta este cea care mă atrage.

La fel e și între oameni. Înainte de a cunoaște interiorul unei persoane, îi vezi coperta care te atrage sau nu. Un om trebuie să ți se pară interesant și apoi te vei băga în seamă cu el, vei vorbi și îi vei cunoaște interiorul.

Fiecare are criteriile sale după care alege o copertă. Fie că te uiți la culoarea ochilor, la forme sau la expresia feței, și tu judeci după copertă !

7 Comments

 1. Coffee Coffee

  Este adevarat, desi am gasit carti extraordinare cu coperti mediocre.

  • Mereu există și excepții.

 2. Vicentiu Radulescu Vicentiu Radulescu

  Sunt total de acord cu tine.Mereu am crezut ca citatul acela nu prea are nicio valoare.

  • Ma bucur ca avem pareri comune.

 3. Noi suntem influentati de ce vad ochii. Prin urmare ne conturam o imagine a ceea ce vom citi dupa coperta.
  Bineinteles ca tine si de cate carti am mai citit pentru a ne da seama daca merita sau nu sa o rasfoim.

  • Ochii văd inima cere. :))

 4. […] cred eu, nu constă aproape deloc în aspectul fizic chiar dacă toată lumea ține cont de el și judecă după copertă. Atunci când spun că un om este frumos, de puține ori mă refer la aspectul fizic deoarece în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.