Timpul, cea mai mare provocare atunci când slăbești

Sau răbdarea, pentru mine e oarecum același lucru. Atunci când mi-am propus să slăbesc, am fost învăluit de un munte de entuziasm. Mă bucura ideea că în sfârșit mă apuc să fac asta, pentru că eram conștient de mult timp că trebuie să o fac, și abia așteptam rezultate.

În primele săptămâni, mi-aș fi dorit să scriu aproape zilnic pe subiect aici pe blog. Doar că mă abțineam, cu greu de altfel, pentru că nu aveam cifrele care să-mi permită să vorbesc despre. Ca să vorbești despre slăbit, trebuie să fi trecut prin asta. Nu poți scrie un ghid despre cum poți slăbi 10 kg dacă nu am ai făcut asta.

Așteptarea rezultatelor poate fi foarte grea. De exemplu, la început mă cântăream doar o dată pe săptămână. Mai precis duminica. Acum că mă apropii de îndeplinirea primului obiectiv, acela de a ajunge la două cifre pe cântar, mă cântăresc mai des.

Bine, mi-am dat puțin programul peste cap, fiind plecat în weekenduri, așa că am pierdut oarecum contorizarea precisă.

Mi-am impus încă de la început ideea că va fi mult de așteptat. Sigur, visam în mintea mea la rezultate peste noapte, dar totodată eram cumva conștient că nu se poate.

Mi-am spus că la sfârșitul verii ar trebui să fiu ok. Sigur, vor mai fi câteva kilograme în plus și atunci, fără doar și poate, însă este un obiectiv destul de realist zic eu. Este deci un obiectiv pe termen lung.

De ce nu poți slăbi peste noapte?

Eu slăbesc folosind o alimentație cu puține calorii. Meniu cu deficit caloric cred că îi spune.

În aplicația de sănătate de la Huawei se recomandă un deficit caloric de 500 de calorii sau chiar de 1000 în anumite situații. Totuși, ei insistă pe ideea deficit de 500 de calorii, ceea ce înseamnă un ritm mai lent dar eficient.

Cu cât slăbești mai mult și mai rapid, ori mai bine spus mai anormal, cu atât pui mai rapid înapoi. Am putut să observ asta în perioada sărbătorilor de iarnă. Și nu din vina sarmalelor sau ceva, ci mai degrabă din cauza unei viroze.

Vreo două zile am fost răcit bine, fără chef de nimic, deci și fără mâncare. Abia dacă m-am atins de vreo câteva fructe. În rest doar apă. În acele zile am dat jos mai mult decât de obicei. Dacă până atunci slăbeam maxim 2 kg pe săptămână, asta mai ales la început, în mod obișnuit maximul fiind de 1 kg pe săptămână sau chiar mai puțin, în acea săptămână dădusem jos vreo 3 kg. Mult prea mult.

Apoi, când am reluat alimentația obișnuită cel surplus de greutate care s-a dus rapid, la fel de repede s-a pus înapoi. Așa că m-am întors la ritmul obișnuit de ardere a kilogramelor.

Probabil că există diete minune care să te ajute să slăbești 2-3 kg pe săptămână fără probleme. Însă la fel de probabil le vei pune înapoi imediat ce vei începe să mănânci în mod obișnuit.

Prin urmare, dacă te apuci de slăbit, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. Doar așa poți să-ți îndeplinești obiectivul propus.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.