Tehnologia nu ne lasă să furăm

La ultimele 3-4 alegeri am fost implicat și eu cumva în mod direct. La început am stat prin secțiile de votare din partea unor partide, apoi de când s-au introdus tabletele alea cu care scanai buletinul aveam grijă să meargă netul ok și să rezolve alte mici probleme tehnice. Sau cel puțin să le raportez celor de la STS.

Treaba era bună pentru că se cunoștea prezența în timp real și totodată nu prea puteai să votezi în două secții. Totodată, se mai și filma numărătoarea voturilor.

Acum, aleșii noștri dragi au decis ca referendumul să fie organizat timp de două zile. Și să renunțe la sistemul de scanare a buletinelor și toate cele. Probabil că altfel nu pot fura, deci trebuia să se rezolve problema asta. Iar întrebarea de pe buletinul de vot sună cam așa:

Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?

Cam interpretabilă, nu?

alegeri

2 comentarii


  1. Sînt de acord cu legea de revizuire deci prin care revizuire nu este stabilită efectiv vreo revizuire, deci adică nu se specifică clar în care „puncte esențiale” se face revizuiri, adică accept revizuirea fără de revizuire !
    Sau cum foarte bine le zice Caragiale:
    Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc ! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc ! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.