Sunt student !

Cu toate că am aflat de ieri, nu m-am bucurat foarte mult deoarece nu am avut norocul să intru la buget așa că nu am fost atât de încântat încât să scriu pe blog. Totuși am început deja să îmi cunosc câțiva din viitorii colegi așa că am ajuns să aștept facultatea mai mult ca niciodată.

Avusesem cu totul alte planuri însă banii au stricat totul. Inițial dorința mea era de a studia în Cluj Comunicare și Relații Publice însă, din cauza banilor, pe ultima sută de metri am fost nevoit să îmi schimb planurile. Așa că am fost nevoit să mă reorientez spre Iași, la litere, specializarea Germană – Engleză. Mi s-a părut destul de ok această specializare deoarece consider că a ști două limbi străine reprezintă un lucru destul de bun.

Pornesc însă destul de greu deoarece nu știu o iotă de germană însă voi încerca vacanța aceasta să învăț măcar câteva elemente de bază pentru a putea reuși să intru la buget din semestrul II. Dacă tot nu am prins buget sper ca măcar să intru la cămin cu media de admitere 8, pentru a nu fi nevoit să stau în chirie deoarece din nou… banii vorbesc.

Aștept facultatea pentru că voi cunoaște multe persoane noi și voi învăța lucruri noi. pentru mine, facultatea îmi deschide multe alte drumuri și sper că toate acelea vor fi cât mai benefice pentru dezvoltarea mea. Aștept distracțiile de facultate, aștept cunoștințele pe care mi le va oferi și aștept să îmi fac noi prieteni.

Cred că trebuie să menționez că acesta este primul articol scris de pe o bancă, pe stradă. Sunt în așteptarea unui microbuz care să mă ducă în tabăra de blogging și jurnalism de la Ipotești organizată cu ajutorul Centrului Europe Direct Botoșani. Dacă voi avea semnal pentru modemul meu de internet de la Vodafone voi mai scrie câte ceva și de acolo.

 

 

Distribuie articolul:

11 comentarii

 1. Felicitari, in primul rand!
  In al doilea rand, nu este un capat de tara ca ai intrat la taxa, e drept ca e foarte dificil in aceste vremuri sa ai o cheltuiala importanta in plus pentru o familie ma refer, dar pentru tine poate fi un stimulent in plus, o motivatie. Sfatul meu este sa inveti, sa ajungi sa iei bursa, si sa nu te gandesti sa te angajezi fiindca o sa pierzi multe pentru cativa poli. La angajare sa te gandesti abia dupa primul an, daca e cazul, si ceva part time astfel incat sa nu-ti neglijezi studiile…stiu ca iluzia banilor iau tras pe multi pe dreapta.
  Succes in continuare!

  • Un sfat foarte interesant, aveam gândurile acestea când voiam să merg la PR. Acum că am intrat la taxă sunt conștient că trebuie să mă dedic mai mult facultății și examenelor.

 2. La buget se intra din anul doi, sa stii, nu din al doilea semestru. Cat despre faptul ca nu stii germana… nu-i nimic, o sa va ia de la inceput. Am o prietena care e acolo si nu a avut astfel de dificultati. Problema e ca ai vreo 11 examene parca. Sfatul meu este sa incepi usor, usor sa te pregatesti pentru sesiune din timpul semestrului pentru ca ai niste materii destul de grele. Iar la camin… slabe sanse sa intri pentru ca sunt foarte multi studenti din anii mai mari care aleg sa isi pastreze locul la camin, iar voi, bobocii, luati „resturile”, ca sa zic asa. Incearca sa vorbesti cu niste colegi si sa va mutati impreuna daca nu reusesti totusi sa prinzi loc la camin.

  Mult succes! :*

  • La Cuza, în Iași, poți intra la buget din sem II. 😀 Au fost persoane, studenți în Iași, care au zis că voi prinde.. dacă nu, voi sta în chirie sau ceva.

 3. Studenții din anul I sunt avantajați când vine vorba de locurile la cămin. Așa că nu îți fă probleme; o să ai sigur loc la cămin. Cât despre buget.. În sesiune „închizi blogul” și tragi tare!
  Multă baftă!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.