#oamenifrumoși: Cristian Roman și Taxiul cu Bomboane

De obicei, când mă trezesc, îmi fac cafeaua și mă apuc de scris. De regulă ascult și muzică, iar deseori apelez la Radio România Actualități, pentru că au muzică ok. Așa am aflat de Taxiul cu Bomboane despre care am zis că voi scrie numaidecât aici.

Spuneam atunci când am donat 2€ pentru Cumințenia Pământului că voi încerca să donez în fiecare lună. Aveam Taxiul cu Bomboane salvat ca idee și urma să scriu curând. Doar că Alex Ciocan m-a motivat cumva să o fac mai repede, văzând că la rândul său susține cauza. Ce-i drept, este un om care te inspiră și care te motivează cumva să faci lucruri bune, să fii un om bun. Mai scriam despre el și în acest articol.

Povestea despre Taxiul cu Bomboane o puteți citi mai pe larg aici pentru că eu am prins obiceiul de a fi scurt și la obiect. Așa căăă, pe scurt, Cristian Roman este unul din acei #oamenifrumoși care fac lucruri cu drag, din pasiune. E un taximetrist, dar nu precum cei care fac mofturi, care încearcă să te fure sau care ascultă muzică proastă, ci un om care face meseria asta cu drag și recompensează călătorii cu bomboane.

E un om căruia îi place să spună povești și să asculte povești. Spunea la un moment dat la radio faptul că a luat într-o zi un băiat care avea un buchet de flori și, văzând că acesta își tot număra banii, nu i-a luat nici măcar un leu, pentru că era vizibil faptul că nu avea bani să servească fata și cu o cafeluță. Frumos, nu?

Doar că Taxiul cu Bomboane nu e numai despre povești, bomboane și clienți care merg uneori gratis. Cristian Roman a pus bazele unei asociații cu numele Asociația Taxiul cu Bomboane iar astfel, cu sprijinul nostru, poate face lucruri minunate, pentru oameni. De exemplu, recent a realizat o mică excursie cu mai mulți copii care au avut ocazia să vadă marea și delfinii pentru prima oară.

Însă faptele de acest gen nu pot fi făcute așa, pur și simplu. Ci cu susținerea oamenilor sau, cum îi numește el, #ParteneriÎnFapteBune. Astfel, am decis să fiu și eu un astfel de partener, să donez și să vă îndemn pe voi să faceți la fel:

asociatia taxiul cu bomboane

Distribuie articolul:

5 comentarii

  1. L-am vazut in urma cu cateva luni la Ariel in vlog. Simpatic nenea, atrage copiii cu bomboane, ce mai vrei…in alta poveste ar fi fost pedofilul.

  2. În plus este și un om foarte cult. Are o poveste interesanta, a ajuns taximetrist printr-o întâmplare, dar a perseverat și înnobilat meseria. Omul dădea bomboane dintotdeauna copiilor sărmani de pe strada. Va veți bucura dacă aveți ocazia sa mergeți cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.