Acasă Diverse E frumoasă... și atât

E frumoasă… și atât

Autor

Data

CATEGORIE

Nu că aș fi călătorit prea mult sau că m-aș fi documentat prea bine în acest sens, însă probabil nici nu e nevoie să faci asta, deoarece e suficient să ieși la o plimbare și vei observa că româncele-s frumoase. Frumoase în draci, nu glumă. O fi ceva genetic, caracteristică a poporului nostru, sau ceva de genul. Doar că nu există dubii atunci când afirmăm faptul că avem cele mai faine fete.

Facebook ne oferă la rândul lui o mulțime de exemplare pure ale frumuseții. Și atât. Iar asta e o problemă nasoală, cel puțin pentru mine.

Da, frumusețea e cea care atrage în primul rând. O vezi, îți place, deci probabil că te și bagi în seamă. Dar atunci când vezi că-ți răspunde aruncând cu cratime fix unde nu le e locul, bâgându-și tocurile înalte în punctuație și bătându-și joc cu decolteul adânc de limba română, atunci oare care mai e farmecul?

Circulă des o imagine pe Facebook conform căreia gramatica e sexy sau scrisul corect e sexy, însă când văd că e distribuită de persoane care promovează fix opusul prin poze pe wc, la mare sau nu mai știu eu unde, atunci numărul mare de distribuiri ale imaginii nu mai este chiar atât de încântător.

Frumusețea e trecătoare, vorbitul nu. Vei vorbi de la 2-3 ani câteva cuvinte, până când te ține sănătatea. Frumusețea apare însă la vârste fragede și dispare ușor, ușor cu timpul, iar tu vei rămâne cu vorbitul și cu ceea ce ai în cap. Și nu mă refer la o coafură mișto. De aceea nu ar trebui ignorată și gramatica asta, că doar nu o fi fost ea inventată chiar degeaba, sau pentru cei care nu se bucura de un fizic numaidecât atrăgător.

Nu. Gramatica e pentru toți. Vorbitul corect ar trebui să fie pentru toți. Însă nu e, iar pentru mulți pare să nu fie numaidecât o problemă.

Ajungem la vorba aia lasă, bine că-i frumoasă, doar nu o iei ca să o ții de vorbă. Și-s mulți care acceptă bătaia de joc a limbii române doar pentru că sânii sunt mari iar fundul bun. Cam prea mulți.

Și totuși, sper că mai sunt și persoane care chiar pun o gramatică sexy pe primul loc, înaintea formelor corpului, că altfel.. ne ducem naibii cu tot cu limba română.

sapiosexual

Articolul precedentZilele Nordului caută voluntari
Articolul următorRămân la ING

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente