Din lac în puț. De la o stea, la declarații neinspirate

Toată lumea a văzut mașina unui tip care a ales ca numere preferențiale în Suedia urarea MUIE PSD iar mai apoi a venit în țară și s-a afișat cu ea mai peste tot. Deși la început l-au tot oprit polițiștii și nu au avut ce să-i facă, la un moment dat probabil s-a pus mai multă presiune pe ei și tipul respectiv s-a ales cu dosar penal, a rămas și fără permis parcă și i-au fost date jos plăcuțele de înmatriculare.

Au apărut apoi voci, printre care și Ambasada Suediei, care au spus că numerele sunt legale. Acum însă parcă am văzut că s-a ajuns la concluzia că nu-s ok numerele și au fost anulate sau ceva de genul ăsta.

Acum lumea s-a revoltat pentru faptul că Poliția Română parcă prea la comandă ar fi acționat așa că pagina lor de Facebook a primit peste 30.000 ratinguri de o stea. A apărut apoi un purtător de cuvânt și a declarat asta:

„Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie.”

Ceea ce bineînțeles că nu e o declarație tocmai inteligentă, ba chiar a stârnit mai multă revoltă. De asemenea, în mod dubios mai multe persoane s-au trezit cu contul blocat temporar după ce au acordat rating negativ.

Oricum ai da-o, treaba e nasoală pentru Poliția Română. Mă rog, pentru imaginea ei.

politia romana

Apropo, am auzit că prin MCV-uri se ascultă pe sistem Steaua e numai una zilele acestea. :))

 

 

Un comentariu


 1. Atenție, este o greșeală fatală în afirmația, citez „…a ales că numere preferențiale în Suedia urarea MUIE PSD iar mai apoi…„, adică ai pus un spațiu între litere !!!
  Este greșit, pentru că numărul de înmatriculare este cu totul altul, este chiar MUIEPSD, este un singur cuvînt (nu 2 !!!) și care cuvînt NU se regăsește între cuvintele din limba română. Acest cuvînt NU are absolut nici o semnificație decît numai dacă INTENȚIONAT este separat, creîndu-se astfel o chestie complet nepotrivită, dar această „chestie” este creată doar de cei care așa vor să interpreteze numărul de înmatriculare.
  Mare atenție la caractere, pentru că atunci vorbim despre o cu totul altă chestiune !

  Numerul de înmatriculare despre care este vorba nu este același cu cel care l-ai menționat în articol !!

  Trebuie să fim corecți și să nu interpretăm cum vrem noi cuvintele, pentru că atunci greșeală este a noastră, cine nu știe să citească, și mai ales cine nu știe să se exprime corect (și bănuiți cam despre cine ar fi vorba), atunci ar face mai bine să ia lecții în particuler, atît de citit, dar mai ales de dicție !!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.