Skip to content

Meritam sa avem orgoliu ?

După cum bine știți, noi nu suntem văzuți prea bine în țările membre UE și de multe ori dăm vina pe unele etnii sau pe orice altceva numai ca să nu dăm vina pe noi. Eu unul cred că vina este chiar a noastră, cei care încercăm să dăm vina pe tot ce putem.

România nu este cea mai dezvoltată țară iar o mare parte din români nu sunt tocmai cei mai muncitori și mai corecți. Totuși aceștia ar trebui ignorați iar noi ar trebui să promovăm ceea ce merită promovat în țara noastră. Și da, avem ce promova pentru că avem o țară frumoasă și foarte mulți străini atunci când ajung să o viziteze își schimbă părerea pe care și-o făcuse dinainte să o vadă.

Problema noastră, a românilor, este că nu știm ce și cum să promovăm. Avem o mulțime de locuri frumoase în România fapt pentru care ar trebui să ne bucurăm de un turism foarte dezvoltat și totuși nu strălucim la acest capitol. Iarna avem stațiuni de ski, vara avem plajă și mare, avem munți, dealuri, câmpii și chiar o deltă. Acestea ar trebui promovate cât mai mult.

O altă problemă a noastră este aceea că ne așteptăm ca altora să le placă ceea ce nouă nu place. Da, nu știm să ne apreciem valorile din pur și simplul fapt că avem un orgoliu pe care nu merităm să îl avem și sunt nevoit să recurg la vorba aceea prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul. 

Aici o să iau un exemplu pe care pe mine mă deranjează foarte mult. Noi românii când vedem o Dacie râdem de șoferul său pentru că de.. e Dacie. Pur și simplu ne ne apreciem munca pentru că e o mașină românească. Și totuși este foarte amuzant faptul că aceste mașini se vând foarte bine în Germania iar eu stau și mă întreb: Sunt germanii mai proști ca noi de ne cumpără mașinile sau suntem noi mai proști ca ei însă avem orgoliu ?

Eu unul nu sunt un pasionat al mașinilor astfel încât am aproape 19 ani și spre deosebire de mulți prieteni nu am dorit să dau pentru permis cu toate că dacă aș fi vrut aș fi strâns banii necesari. Eu însă am preferat să îmi iau bicicletă însă probabil vara aceasta voi dori să iau și eu permisul căci de acuma mi-aș dori să mă angajez și ar prinde bine un astfel de act. Totuși dacă ar fi să îmi cumpăr o mașina și dacă mi-ar fi accesibilă, mi-aș lua cu tot dragul o Dacie deoarece mie mi se par mașini care arată chiar bine iar la partea tehnică nu mă pot afirma pentru că nu cunosc.

Cred că dacă am ști cum să ne promovăm așa cum trebuie și dacă am renunța să încercăm să părem a fi ceea ce nu putem fi niciodată, în România altfel ar sta treburile și altfel am fi văzuți de către țările care nu prea ne au la suflet.

 

4 Comments

 1. Adi, iarăși generalizezi că „noi românii” nu știu ce. Există în România și români care își apreciază țara și o promovează cu drag. Dacioți până-n Mongolia și „273 de locuri pe care trebuie să le vezi înainte să pleci din România” sunt doar 2 exemple care îmi vin acuma în minte.

  Nu mai zic și de faptul că Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Arad. Oradea, Alba Iulia, Sfântu-Gheorghe şi mai nou Bucureşti candidează pentru titlul de Capitală Europeană Culturală în 2021.

  Sibiu, în 2007, a fost capitală europeană culturală și Cluj-Napoca este la anul capitală europeană a tineretului. Datorită cui crezi că avem aceste orașe cu aceste titluri? În nici un caz datorită germanilor sau altor străini, ci datorită unor români care nu sunt așa cum ai spus tu în articol.

  Acuma, să nu crezi că vreau să spun că nu există și asemenea români „fuduli” cu zici tu. Există!… poate chiar mai mulți decât ăștia de care spun eu

  • Articolul e pentru acei fuduli. Știu că sunt români care gândesc ca mine sau ca tine însă prin articolul ăsta aș vrea să deschid ochii celor care gândesc negativ.

 2. De multe ori acei fuduli nu vor citi asa ceva, ca-s prea prosti sau.. fuduli.
  Am mers cu fel de fel de masini, ieftine, scumpe, confortabile sau nu, dar de multe ori loganul le-a dat clasa la fiabilitate.
  Minusuri are si el multe, dar probabil germanii se gandesc ca in 2,3 ani schimba loganul cu altceva…

  • Dar are și un preț mai accesibil. Rămân la concluzia că loganul e mașină bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.