S-a mai dus un an muzical

V-am mai spus că iubesc muzica, da? Drept urmare, o ascult zilnic, în proporții destul de generoase. Așa se face că m-am bucurat să primesc recapitularea anului 2022 de la Youtube.

Și dacă tot îmi place să dau mai departe din bucuria mea, împărtășesc veștile și cu voi. Nu de alta, dar poate comparăm datele. Ar fi interesant, nu?

În 2022 am ascultat muzică timp de 50.774 minute. Asta înseamnă 846 de ore. Adică 35 de zile. O lună întreagă și încă 5 zile am ascultat muzică în 2022. Sună bine?

S-au adunat 2.099 de artiști. Comuna în care m-am născut are 2214 locuitori, sau avea în 2011. Acum, cred că or fi cam tot atâția precum numărul artiștilor ascultați de mine în 2022. E ca și cum fiecare vecin ar fi trecut pe la poarta mea, cântând, iar eu i-aș fi ascultat.

În total au fost 6.452 de melodii. Bucurie pentru suflet, nu altceva.

Sunt mare fan Bosquito. Sunt cireașa de pe tort la petreceri, îi ascult la drum lung și chiar acasă, ori de câte ori vreau un vibe pozitiv. N-am reușit anul ăsta să ajung la concertul lor, din primăvară, din cauza unui mic accident suferit chiar cu o săptămână înainte. La anul nu îi mai ratez! De obicei, merg la ei și de 2-3 ori pe an, dacă se poate.

La fel de mare fan sunt CARGO. Sunt rocker, ce mama mă-sii, iar Cargo e o trupă de suflet pentru mine. Am pierdut numărul concertelor la care am asistat și sigur nu voi refuza nici un concert de la ei. Strânsă lupta dintre ei și Bosquito în topul meu de minute muzicale.

Mulți ani am râvnit la un concert IRIS. Doar că nu prea ajungeau în zonă și tare mi-e ciudă. Anul acesta, în schimb, au venit de două ori. O dată în Botoșani și odată în Suceava, la Bucovina Motorfest. Am fost la ambele concerte, să fie clar. Și mi-a plăcut atât de mult, încât am adunat peste 1.000 de minute cu Iris. Apropo, e vorba de varianta cu Cristi Minculescu. O să încerc să merg și la cealaltă trupă, sunt sigur că fac o treabă bună și ei.

E interesant cum în topul melodiilor care au rămas blocate pe repeat, nu se regăsesc trupele de mai sus:

Ascult și pop, din când în când, iar melodiile de mai sus m-au prins tare bine. Vunk e mișto în general, rareș a câștigat One True Singer și mi se pare că are un potențial imens. Sper să se țină de treabă. Iar Talisman e Talisman. Ce poți spune mai mult?

Abonamentul pe Argentina & India au făcut posibilă prezența celor două genuri, deși nu știu dacă Filmi se referă neapărat la muzica din filme sau nu, chiar dacă nu prea am ascultat așa ceva în mod intenționat.

Topul vostru cum arată?

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.