Rotrafic, viitorul t5.ro?

Cât am lipsit de pe aici, s-au întâmplat lucruri despre care probabil că ați aflat deja. Scriu, însă, și eu despre ele, deoarece știți că obișnuiesc să promovez ceea ce îmi place, iar asta ar trebui să o facem cu toții.

La fel precum mulți dintre cei care – încă – mai scriem pe un blog, dispariția t5.ro a fost o problemă. Erau tare accesibile datele despre trafic atunci când el exista, așa că aș minți să spun că m-am bucurat când am văzut că a crăpat și nu își mai revine.

Mai apoi, au tot apărut alternative, una dintre ele fiind și TopBlog, despre care am scris, pe atunci, pe blog. Acesta a prins bine la public, ba chiar părea să fie accesat de multă lume, venind constant oameni pe blog de acolo.

S-au înscris majoritatea bloggerilor de pe la noi, fiind un site lansat, de asemenea, de către un blogger. Ba chiar, Alex a trimis mailuri tuturor bloggerilor de pe la noi, probabil, iar astfel a reușit, probabil, să îi convingă să își înscrie site-ul acolo.

Sunt 68 de bloguri înscrise pe TopBlog, ceea ce nu e deloc puțin. Marea lui problemă pare a fi lipsa automatizării, însă rezolvarea ar fi trebuit să apară, la un moment dat. Nu au mai apărut informații noi la metodologie, de prin aprilie, sperăm doar că nu va renunța la el, pentru că potențial există. O fi ocupat și totodată sunt sigur că ușor nu e.

Cu automatizare vine rotrafic.xyz, însă deocamdată nu a prins prea mult la trafic. Extensia ar putea fi de vină? Ori poate că Valentin nu este la fel de cunoscut precum Alex (Hoinaru) iar astfel nu există la fel de multă credibilitate?

Eu m-am înscris, însă suntem doar 12 bloggeri înscriși. Destul de puțin, nu? Sper totuși să nu rămânem atâția, deoarece un astfel de serviciu este destul de necesar, așa că merită susținut.

Distribuie articolul:

15 comentarii

 1. Se f*** de la 1 iulie 2023 modul în care Google raportează datele preluate din UA și/sau GA4 că-mi vine să-mi dau palme.

  Asociază, dezasociază… nimic nu mai e ca înainte… rulez UA și GA4 în paralel… nu se pupă deloc traficul… să vedem cât mai lasă UA activ…

 2. Promit ca de maine las traficul mai jos. Poate intimidez. :)) Glumesc.
  Nu stiu, poate ca este vara si nu isi bat capul sau nu stiu. Oricum, fata de primele zile au mai aparut cateva site-uri pe acolo. Ii mai trebuie ceva push, eu chiar l-am pus in footer ca sa il imping un pic.

 3. Mai exista si gadata.info, asemanator cu rotrafic, cu date preluate din Goole Analytics 4.

  Diferentele apar la modul de conectare la contul de google, cerem acces pentru fiecare proprietate nu pentru tot contul. Accesul se poate da la nivel de cont dar trebuiesc introduse doar proprietatile pe care le doriti afisate in top, nu avem acces si nici nu le cunoastem pe celelalte.

  Afisarea mai flexibila a datelor de trafic.

  Vizualizare acceptabila a datelor de trafic si pe mobil.

  Raportarea la perioada precedenta se face la ziua de saptamana corespunzatoare, asemanator gaficului din Google Analytics.

  Prin preluarea datelor din fluxul RSS afisam automat link-uri directe catre ultimele 3 articole.

  Avem o statistica noua „Numar de articole publicate”

  Daca sunt intrebari, sunt aici pentru mai multe detalii.

  • Saluut, uitasem de el, într-adevăr. Cred că Vasile Ruscior a scris despre el, la un moment dat. Succes cu proiectul! Cred că e de lucrat la promovare, sunt destul de puține site-uri înscrise, deocamdată.

 4. E greu să prindă tracțiune atâta timp cât numele de domeniu e .xyz…
  Dacă e și cum zice @gadata.info mai sus, că rotrafic.xyz preia tot contul și nu doar proprietatea la care îi dai acces..eu personal nu aș înscrie site-ul fără o precauție. Adică aș face un cont de GA cu acces de view doar la acel site întâi.

 5. Salut. Interesant cum apar „probleme” de privacy de la „concurenta”, dar mulțumesc pentru ocazia de a clarifica situația.

  ROtrafic.xyz a fost dezvoltat replicând alte soluții care există și modul în care funcționa sistemul anterior, T5. Accesul la cont se realizează printr-o aplicație care a trecut de verificările Google, dar este adevărat, accesul se face pe contul Google nu pe property ID, însă property ID-ul este capturat în momentul înscrierii siteului și folosit pentru requesturile API.

  ROtrafic.xyz nu prelucrează in nici un fel alte date decât cele declarate și cele pentru property ID-ul înscris.

  De asemenea ROtrafic.xyz este operat de o companie din Romania cu datele de identificare publice lucru care nu este valabil pentru „concurenta”.

  Pentru orice alte detalii suplimentare sau întrebări puteți să scrieți la [email protected] sau sa îmi dați un @ pe rețelele sociale.

  • Operarea de catre o firma din Romania sau prezenta pe retele sociale nu cred ca poate garanta procesarea datelor. Un contract de furnizare, un audit extern al sistemului, o certificare da, acestea dau incredere unui sistem. Daca se ajunge la o monetizare a proiectului atunci operarea sistemului va fi facuta de catre o firma. La stadiul actual de dezvoltare, nu vad necesara o asemenea administare.

   Dupa cum este prezentat si pe pagina https://gadata.ro/despre.php > https://developers.google.com/analytics/devguides/reporting/data/v1/api-schema am comunicat datele la care avem acces si tipul de cont google cu care accesam datele. Banuiesc ca si rotrafic are acces, cel putin, la acelas tip de date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.