Blogurile au reapărut în prim plan

Pentru mine, ele oricum nu au dispărut niciodată. De când mă știu, m-a atras ideea de a face parte din tabăra celor care creează conținut pe internet. Așa că încă de prin generală căutam soluții pentru a-mi prea propriul chat wap, parcă așa le zicea, folosind un telefon cu butoane.

Apoi, odată ce a ajuns internetul pe calculator, am avut mai multă libertate de a explora. Am experimentat fel și fel de scripturi și site-uri de toate felurile, de la forumuri până la bloguri.

Mult mai târziu a apărut blogul. În 2013, mai precis, iar de atunci pare că a trecut o vecie. Acest blog a cunoscut, de asemenea, diferite perioade de o activitate mai mult sau mai puțin intensă.

A fost abandonat ocazional, dar mereu am revenit la el cu entuziasm. Acum, însă, de mai bine de un an am revenit mai serios și mai în forță. Dacă până nu demult nu aveam o idee clară despre ce ar trebui să se întâmple aici, acum știu.

Practic, a fost nevoie de toți acei ani pentru a cunoaște o oarecare maturizare în ceea ce privește blogul. Chiar dacă regret perioadele de inactivitate, încerc să privesc altfel: au avut ele rostul lor.

Constat fericit că această revenire a mea, după îi cum zic, vine într-o perioadă în care blogurile sunt aduse în discuție tot mai constant.

După dispariția t5.ro, Alex a decis să lanseze topblog.ro, acolo unde ar trebui să apară și blogul meu foarte curând. Lumea vorbește despre bloguri, așa că în ultima perioadă am citit despre acest subiect atât la Marius cât și la Mihai. Cred că am mai citit vreo două articole pe subiect, dar îmi scapă acum.

În plus, în ultimul an am influențat, să zic așa, două persoane să scrie pe blog. Ștefania se ține bine, mai ales că insist să scrie zilnic. Nicoleta, sora ei, scrie și ea, dar mai răruț.

Am văzut că au început și alții să scrie mai des, precum Iulian, Redoo (ex domnu` Manea 😂) iar Alex, Ștefan, Perfu și Alin au și ei perioade când scriu destul de des. Pardau se hotărâse să revină în forță, dar pare că s-a răzgândit. N-ar fi rău să scrie mai des și Vasile, că se pricepe.

Doar în ultimele două paragrafe sunt 10 link-uri, adică 10 bloggeri care în urmă cu ceva timp nu erau la fel de activi. Mă bucură prezența și mai ales activitatea lor, deoarece așa am și eu unde să las comentarii.

Sper doar să se țină deoarece așa cum zicea și Alex pe topblog.ro, bloggingul nu e un sprint, ci un maraton.

Oricum ar fi, sunt sigur că blogurile nu vor dispărea niciodată. Nu atât timp cât există comunități în jurul lor. Iar dacă te pasionează în adevăratul sens al cuvântului scrisul, iar pe lângă asta mai reușești să și monetizezi, atunci ce motiv ai putea avea să renunți la asta?

Distribuie articolul:

14 comentarii

 1. Thx de mentionare. Btw, am scris ceva pe blog. Te bagi la un articol si tu? Marius ma usuit repede ca ba nu a mai luat telefoane de 2 ani, ba nu stiu ce… ideea e sa scrii despre ce ai avut in ultimii 20 ani sa zic… nu de ultimele modele lansate. Ceva raritati..

 2. Multumesc pentru link si am si eu momente cand sunt liber si am momente cand sunt prea ocupat pentru ca nah e greu sa stai cu un salariu de 300 de euro si sunt nevoit sa mai fac si cateva chestii extra pentru supravietui si uneori plec dimineata de acasa si ma intorc noaptea acasa

 3. M-ați omorât în ultima perioadă, zău de nu! Pe multe bloguri pe unde intru și mai citesc articol am tot dat de mențiuni legate de mine sau de blogul meu. Am revenit la scris, însă sunt într-o perioadă în care îmi caut direcția, ca să zic așa. Nu e vorba de inspirație, că am zeci de idei trecute pe Simplenote, momentan le țin acolo. Povestesc eu mai multe pe blog zilele astea!

 4. Mersi pentru link Adrian. Cred că toată chestia este să te ții de treabă fie că ai chef fie că nu. Pentru că până la urmă ai început de din pasiune, nu mă refer neapărat la tine, ci și la mine, pardau sau alții.

  Oricât de obosit sau orice ai face și pe oriunde ai fi, să continui!

  Uneori situația impune, de exemplu deces în familie, etc. Însă e bine să ai câteva articole în „tolbă”. Măcar pe o lună.

  Felicitări lui Pardau și celorlalți.

  Marius o face la un nivel profesionist. Însă până la urmă spre asta tindem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.