Grijă mare la țepele de după Black Friday

De o perioadă, mai precis după ce s-au întrecut magazinele de pe la noi în oferte irezistibile de Black Friday, în folderul spam de pe Gmail primesc tot mai multe mailuri de tipul ăsta:

Nu am fost foarte inspirat, așa că am șters vreo 4 mailuri asemănătoare înainte de a face captura de ecran. Unul era identic cu cel de mai sus, iar printre celelalte erau și mailuri în care DPD mă anunța că am ceva de colete de ridicat.

Dat fiind numărul mare de comenzi online ce s-au înregistrat în perioada aceasta, pentru cei rău intenționați este un moment grozav pentru a fura date.

Prin urmare, aveți grijă ce date furnizați și mai ales cui. Analizați cu multă atenție SMS-urile și mailurile primite. Orice detaliu care ridică suspiciuni ar trebui să vă determine să nu faceți ce vi se cere.

Mai mult decât atât, nu uitați că de obicei curierii vă sună pentru ridicarea coletelor. Totuși, au fost și țepe cu colete trimise fără a face o comandă. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că vă ridicați coletele comandate și nu altele.

Nu fiți naivi. Este poate cea mai bună strategie pe care o puteți folosi pentru a nu cădea în numeroasele capcane care sunt la tot pasul pe internet.

De altfel, ce tentative de țeapă ați întâlnit în această perioadă, când toată lumea așteaptă comenzile înregistrate de Black Friday?

Distribuie articolul:

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.