M-am întors la Google Foto

Scriam demult că am renunțat la Google Foto pentru a trece la serviciul celor de la Digi, anume Digi Storage. Recunosc că acesta s-a dovedit a fi de mare ajutor pentru activitatea de content writing, cu care mă ocup atât la job cât și în timpul liber, însă în ceea ce privește fotografiile, acesta nu prea era ce trebuie.

Iar asta din mai multe motive. Înainte de toate, chiar dacă sincronizarea funcționa decent, aceasta nu era totuși la fel de rapidă precum pe Google Foto. Astfel, dacă făceam un printscreen pe telefon, nu îl aveam prea rapid pe laptop, de exemplu. În schimb, Google Foto e mai rapid.

Apoi, poate cea mai mare problemă este faptul că nu exista o funcție pentru a șterge fotografiile din telefon. Mă refer la cele care au fost urcate deja în cloud. Astfel, ocupam spațiu atât în memoria telefonului cât și în cloud, fiind necesar la un moment dat să extind planul de la Digi.

Am ajuns la aproape 10.000 poze atât pe telefon cât și în Digi Storage. Chiar dacă telefonul are o memorie de 250GB, era încărcată deja la jumătate iar asta se simțea, parcă, în modul în care se mișca. Devenea greoi, așa că am zis că ar fi necesar să eliberez puțin spațiu.

Am mai șters din datele cache, aplicații pe care nu le foloseam dar și videoclipuri, dar tot erau vreo 9000 de fișiere care ocupau spațiu inutil. Așa că am zis că trebuie să fac pasul înapoi la Google Foto. Chiar dacă a trebuit să plătesc 10 lei în plus pentru el, ca să am 100 GB lunar, știu măcar că își merită banii.

De la 10 GB cât aveam acolo inițial, am urcat rapid la 46 GB. Bine, a fost necesar să aștept vreo două zile ca pozele să se încarce acolo, însă asta nu m-a deranjat.

Sper ca restul de 50 GB să nu se umple prea rapid, deși ar trebui să fac o curățenie și printre pozele de acolo.

Pentru mine, Google Foto este ca un album. Îl folosesc destul de des, de exemplu, pentru a-mi aminti anumite lucruri, de pildă anul în care am cumpărat sau construit ceva. Sigur trebuie să fie pe acolo o poză din acele momente, așa că le asociez rapid.

În plus, găsesc foarte ușor fotografiile de care am nevoie, ceea ce reprezintă, un alt motiv pentru care lipsa lui Google Foto s-a simțit.

Sper să nu crească prea curând costurile, că oricum e dublu Google Foto în comparație cu Digi Storage, sau să nu am nevoie de prea mult spațiu degrabă. Chiar dacă e un abonament în plus, sunt sigur că își merită banii.

Cum vă stocați fotografiile?

Distribuie articolul:

17 comentarii

  1. Folosesc si eu de mult, dar am doar varianta de 15GB. Momentan sta pe la 11GB doar cu pozele personale. Cel mai mult ocupau pozele pentru munca, dar le descarc regulat in calculator.

  2. Eu nu prea am imagini. Toate sunt făcute cu telefonul tău. Deci, ai grijă de ele până îmi cumperi tu unul care să facă poze bune. 👀🤳
    Înainte îmi puneam pozele pe laptop, apoi le transferam pe un stick.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.