Probleme cu alert sliderul la OnePlus Nord2 5G + rezolvare

În prezent mă folosesc de un OnePlus Nord 2 5G, telefon de care nu pot fi altfel decât foarte mulțumit. E ce trebuie, face poze bune, se încarcă rapid, bateria ține suficient de mult iar designul e simpatic. E bun și la specificații, are spațiu kklău, memorie RAM cât trebuie și un procesor care încă nu a dat semne că l-ar durea ceva.

O noutate, pentru mine cel puțin, a fost acel „alert slider”, după cum îi zice. E un buton pe care îl glisezi, nu știu dacă e cel mai potrivit termen, pentru a da telefonul pe silențios, pe vibrații sau să activezi sunetul pentru apeluri și notificări.

E interesantă chestia, chiar practică uneori, dar mi se pare aiurea că nu poți porni sunetul pentru apeluri decât cu ajutorul său. De ce mi se pare aiurea? Pentru că am avut probleme cu el azi.

Mai exact, mergea perfect în partea de sus, pentru silențios – acolo unde stă mai tot timpul -, pe mijloc pentru vibrații dar când îl trăgeam jos, pentru sunet, nimic. Doar dacă îl închideam și îl deschideam înapoi, mergea sunetul. Dar dacă umblam iar la alert slider, nu mai revenea sunetul.

Așa că după ce am căutat pe la setări o opțiune de a-mi da volum înapoi la telefon, dar nimic. Apoi am intrat pe internet să văd o soluție și aparent multă lume are această problemă. Din fericire, soluția e simplă: curățarea butonului de praf.

Eu am folosit o mică periuță și am fost surprins să văd că se adunase ceva mizerie acolo, chiar dacă nu era la vedere. Totuși, lumea recomandă să nu se folosească ace sau alte chestii metalice, ci mai bună e o perie sau poate ceva aspirator puternic.

Aparent, praful se adună acolo din cauza faptului că sliderul este destul de puțin folosit. De exemplu, la mine e mai mereu pe silențios, așa că nu întâmplător s-a adunat tot praful în partea opusă.

Probabil că problema există și la alte telefoane cu alert slider, așa că ai putea încerca și tu această rezolvare.

poza e împrumutată, promit

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.