Telefoane rezistente la apă, praf și șocuri?

Deși telefoanele au evoluat mult odată cu trecerea timpului, mi se pare că brandurile s-au concentrat mai mult pe design și mai puțin pe rezistență. Sigur, chiar și din acest punct de vedere au apărut îmbunătățiri, însă există mult loc de mai bine.

De exemplu, tatălui meu i-a cedat telefonul. Folosea un Samsung J5 2016. A fost telefonul meu la început, apoi a ajuns la mama iar abia mai apoi la el. Foarte bune au fost acele telefoane. Se mai fac, oare, astfel de modele?

A rezistat atât de mulți ani în poate cele mai rele condiții. Eu scap telefoanele de parcă o fac intenționat iar la tata este destul de mult expus prafului. Poate doar la mama să fi avut vremuri mai bune, însă au fost și la ea niște povești de mă mir că telefonul a cedat abia acum.

În fine, apare acum nevoia unui nou telefon. Prin urmare, am zis să arunc o privire peste telefoanele de pe piață. Chiar dacă e obișnuit cu tehnologia și folosea destul de mult telefonul pentru YouTube și OLX – culmea – am zis că nu are neapărată nevoie de un telefon foarte performant. Iar asta deoarece poate folosi și laptopul în acest sens.

Prin urmare, principalul criteriu pe care l-am folosit în căutarea mea a fost următorul: telefonul să fie cât mai rezistent. Ce înseamnă telefoane rezistente pentru mine? Ei bine, nu ar trebui să facă mofturi dacă ia contact cu apa, praful sau cu șocurile. Există astfel de telefoane?

Ei bine, povestea e cam lungă. Cea mai sonoră, dacă pot spune așa, opțiune ar fi iHUNT. Ba chiar am comandat pentru cineva odată un astfel de telefon. Mai precis, este vorba despre acest model, care nu mai pare a fi disponibil.

Persoana respectivă, mecanic auto fiind, își dorea un telefon cu o baterie cât mai mare și cât mai rezistent. Din câte îmi zicea pe atunci, era destul de mulțumit de baterie și de rezistență, însă la partea de software erau mereu probleme mai mult sau mai puțin supărătoare. Netestând, nu știu precis despre ce probleme este vorba.

În final, știu că a fost ucis de ușa de la portbagaj. A fost uitat fix în locul unde portbagajul se închide, așa că după multe încercări eșuate de a închide ușa portbagajului, a fost descoperită problema: telefonul. Ecranul a fost spart și probabil că și tabla mașinii a suferit mici lovituri.

Nu știu dacă a revenit la iHUNT sau dacă a ales altă marcă. Probabil că îl voi întreba în viitorul apropiat.

Mai sunt și alte mărci care promit o rezistență superioară, dar nimic de care să fi auzit. Poate doar telefoanele mobile ale celor de la CAT să fie mai cunoscute din acest punct de vedere. Am mai văzut și ceva de la OUKITEL care are recenzii ok și preț accesibil.

Mai există și alte nume precum Ulefone, Cyber, Blackview și altele de care, cel mai probabil, nu ai mai auzit până acum.

Și Samsung a făcut un telefon rezistent, cândva. Se numește Samsung Galaxy XCover 5 numai că este destul de scump. Acesta este rezistent la apă și praf și totodată are o baterie ce poate fi înlocuită. Cum sună asta?

În rest, poate doar un Nokia cu butoane? Totuși, parcă ar fi prea dură călătoria în timp. Am găsit și un telefon cu butoane care promite că e rezistent. Sumker îi zice.

Cred că o soluție ok atât ca rezistență cât și ca tehnologie sau performanțe ar fi un telefon de buget accesibil, care să fie mai apoi echipat cu o husă anti-șoc cât mai puternică plus o folie pe măsură. Altă soluție mai există?

Cât despre telefoane rezistente la apă, praf și șocuri, care să fie totodată și accesibile, secțiunea de comentarii e deschisă. Recomandările sunt mereu utile.

Distribuie articolul:

11 comentarii

  1. Singurele chestii ADEVĂRATE pe care le-am văzut la multă lume care lucrează în condiții în care telefoanele au de suferit sunt cele de la CAT.

    Și-am întrebat pe cineva dacă nu simte lipsa unui telefon adevărat, în sensul performanței, și mi-a spus că sunt la fel de performante ca un mid-range spre flagship… sau pe românește, îți faci treaba cu el fără să sughițe și nu-i porți de grijă.

  2. Nu stiu ce este pe la alte branduri dar cel putine unele modele de telefoane de la Huawei poti face baie cu ele , sunt rezistente la praf si la unele socuri

  3. Huawei P 20 Pro , Huawei P40 , Huawei Mate 30 sunt doar 3 telefoane pe care eu le stiu personal ca sunt rezistente la apa si la praf . De alte modele nu pot sa ma pronunt atata timp cat nu le cunosc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.