Revenirea la tradiție și folclor

Se pare că nu chiar toate lucrurile se află în declin, ba chiar în România au loc și lucruri faine. Unul din cele mai bune exemple este acela că se încearcă revenirea la tradiția și folclorul de altădată.

Înainte de a continua să scriu acest articol țin să specific faptul că articolul este scris ascultând melodia de mai jos și mare mi-ar fi rugămintea de a asculta și voi această melodie pentru a fi în temă cu atmosfera articolului.

Probabil unul din cele mai mari merite îl au cei de la Subcarpați care fac o treabă tare frumoasă cu noul lor gen muzical în care combină folclorul cu puțin bass și ritm de hip hop, poate chiar și de dub step. În urma acestei apariții pe piața muzicală mai mulți tineri și-au îndreptat atenția către genul lor muzical și astfel folclorul a reînviat puțin.

De asemenea Subcarpați este o trupă care nu se bucură doar aici în țară de succes ci și peste granițe. Concluzia e simplă: folclorul românesc e foarte fain.

De curând am văzut pe Blogalinitiative că are loc un concert tare interesant prin țară numit Roots Revival Romania Colors of Maria. La acestea se cântă tot folclor însă nu numai din România ci și din alte țări precum Iran, Armenia, Franța, Turcia, Bulgaria și Spania. Din păcate nu am reușit să câștig unul din cele două premii a câte două invitații la evenimentul din Iași așa că probabil mă voi bucura de muzica respectivă pe Youtube.

Totuși e atât de faină atenția aceasta îndreptată către folclor și tradiție. Consider că fiecare din noi ar trebui să o apreciem deoarece este a noastră și ne reprezintă. Străinilor le place folclorul românesc și ne vizitează pentru tradițiile noastre. Totodată tinerii ar trebui să privească folclorul dintr-o altă perspectivă și să înțeleagă faptul că acesta este genul muzical care ne reprezintă nu muzica de la radio.

 

Sursă imagine: radioaccent.ro

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Distribuie articolul:

2 Comentarii

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.