Skip to content

Cât de mult mai țineți cont de părerea altora?

Mie nu mi se pare deloc ușor să faci cumpărături mai ales când sunt d-alea importante. Mă refer la electrocasnice, gadget-uri sau alte achiziții pe care dai mai mult de 200-300 de lei. Sunt niște bani și pur și simplu nu îți permiți să îi arunci așa, pur și simplu. Iar în unele domenii chiar nu te pricepi, așa că pur și simplu ai nevoie de părerea altora. Totuși, câți cumpărători oare mai ascultă părerea altora?

Pentru mine părerea celorlalți îmi este de multe ori de ajutor dar și de foarte multe ori mă face să devin foarte confuz și indecis. Atunci când nu caut detalii mai în profunzime pe un Review Blog de exemplu, mă uit pur și simplu la comentariile de pe magazinul online, pe pagina produsului, care de cele mai multe ori e eMag. Iar acolo găsești oameni de tot felul și totodată comentarii de tot felul. Vei găsi comentarii care chiar sunt detaliate, neutre, dar și cele de genul cel mai bun ori cel mai prost. Vei găsi și comentarii de la persoane care cumpără o motocoasă la 200 de lei și vor să fie cel puțin la fel de bune precum cele Makita. Nu se poate așa.

oameni

Cel mai bine este, cred, să crezi doar o parte din ceea ce spun cu toții. Probabil fiecare are o mică parte de adevăr, doar că unii sunt prea extremiști. Ideal ar fi să găsești un review de la o persoană care chiar deține acel produs și nu lasă un review imediat după ce a primit produsul, ci după o perioadă mai lungă de utilizare. Un review video sau unul text pe un blog complex ar fi cu siguranță ideal, doar că puține persoane fac la noi astfel de produse. Mai degrabă majoritatea vorbește despre detalii și caracteristici, ci prea puțini despre experiențe sau păreri proprii, bazate pe fapte reale.

Totuși, e clar că magazinele online apreciază acest tip de comentarii și încearcă să încurajeze utilizatorii să le lase, așa că putem avea o doză de optimism pentru a spera că vor investi mai mult și în curând voi avea mai multe review-uri complexe la majoritatea produselor, sau categoriilor de produse mai bine spus, nu numai la telefoane și gadgeturi inteligente. Rămâne însă de văzut dacă va fi așa cum preconizez eu sau nu.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.