Acasă Despre oameni Îmi permit să fiu patriot... pe 3 decembrie

Îmi permit să fiu patriot… pe 3 decembrie

Autor

Data

CATEGORIE

Pe 1 decembrie am ezitat cât mai mult să stau pe Facebook. Iar asta pentru că erau prea multe postări patriotice dar și cu postări de genul „ninge”. Nu știu cum, dar anul ăsta s-au nimerit să fie în același timp. Culmea culmilor.

Și nu că nu-s patriot, ba chiar că-s cel mai al dracului dintre toți. Iar asta pentru că nu dau vina pe țară pentru fiecare problemă pe care o am, ci îmi permit să acuz poporul, sau chiar să mă acuz pe mine. Și chiar mi-ar plăcea să văd românii că le pasă mai des de țara lor, acolo unde s-au născut, însă ne permitem să fim romantici 2 zile pe an, iar o dată suntem patrioți. Atât putem.

Până acum îmi permiteam fie să postez câte ceva despre România frumoasă (pentru că e) ori să mă leg de ipocriți. Și zic asta, mă refer la ultima parte, pentru că peste 70% din patrioții de pe 1 decembrie, ar pleca în Germania pe 2 decembrie dacă ar avea avionul gratis. Desigur, dacă nu i-ar durea stomacul de la fasolea primită gratis, ori dacă n-ar fi mahmuri de la tulburel. Anul ăsta am zis să aștept până trece sentimentul patriotic și periodic.

Gândisem articolul ăsta pentru zilele ce or veni după. Mi-ar plăcea să văd românii că le pasă de țara lor și după 1 decembrie, sau înainte. Mi-ar plăcea să văd oameni cu inițiativă, care încearcă să facă ceva pentru țară. Măcar oameni care să iasă la vot. Chiar dacă se votează pe 11 decembrie, și e frig, că e iarnă.

romania

Eu însă îndrăznesc să fiu patriot pe 3 decembrie de exemplu. Sau pe 25 mai. Sau pe 11 august. Sau în orice altă zi. Iar asta pentru că știu că România are valori ce merită promovate mai mult, locuri ce merită păstrate mai bine, sau tradiții ce nu merită să moară. Gen de sărbătorile de iarnă. Preferăm însă tradițiile de afară.

Apropo, melodia asta n-am prea văzut-o pe Facebook pe 1. Oare nu se leagă mesajul cu dorința?

1 COMENTARIU

  1. In urma cu 1 an de 1 decembrie am scris un post cu titlul “Sunt mandru ca sunt roman, nu sunt mandru de Romania” si asa e, nu sunt mandru de ce a ajuns Romania. Asta nu ma face mai mult sau mai putin patriot, totusi evit sa ma bucur intr-o singura zi pentru ca dupa cum spui si tu bucuria si mandria ar trebui sa fie permanenta. Sunt multe de abordat pe subiect, am vrut sa dau si eu un articol, dar m-am razgandit. Totusi poate ca o sa-l scriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente