„Vă rog” sau „mulțumesc” valorează mai mult decât orice bacșiș 

Aşa cum ziceam și în articolul anterior, sunt internat la Spitalul Județean de câteva zile din cauza unei apenticite. Nu-s multe zile la număr, dar pot trage concluzii.

N-am mai fost niciodată până acum în spital și, chiar dacă nu a fost prea groaznic, sper să nu mai vin de acum înainte.  

Mâine sau poimâine mă externează și recunosc că am fost impresionat de unele lucruri.

Am venit cu o impresie greșită și mă temeam că voi da numai de oameni țâfnoşi. În schimb, am descoperit numai oameni care s-au purtat frumos și drăguț. 

Iar culmea este că nu am scos nici măcar un leu din buzunar, așa cum se obișnuiește. În schimb, am fost politicos. 

Am mulțumit pentru fiecare injecție, fluturaș schimbat pentru perfuzii și chiar la schimbarea bandajelor când te trec toate căldurile, mai ales când operația e deschisă. 

Și mă bucură mult să văd oameni cum se cade. Și totodată mai cred că e important să folosim mai des cuvinte precum „mulțumesc” sau „vă rog”. 

9 comentarii


 1. Mho, ma gandeam ca eu am fost mai cu moț când scriam de asta pe aici. Eu chiar am vazut o faza in care tanti a refuzat sa primeasca atentia de orice fel.
  Evident ca respectul este pe primul plan in orice. Cu cat impui respect, cu atat primesti mai mult respect.

  Răspunde

 2. Prin 2008 când se năștea fiimea , nu era așa. Adică naștere prin cezariană + anestezie + „atențiile” de rigoare m-au costat în jur de 25-30 milioane. Deci ce zici tu probabil este posibil acum de ceva vreme în care apar șpăgarii la tv. Dar, înainte nici nu se uita la tine.

  Răspunde

 3. Adrian sa stii ca din pacate nu este peste tot asa, eu am avut fetita de 5 ani internata in Timisoara si pot spune ca aia mai batrani nu se multumesc cu „vorbe” stramba din nas sau nu isi mai fac treaba, se comporta foarte urat si nu ai ce sa le faci, aia tineri nu am intalnit nici macar unul sa intinda mana si asta-i un lucru bun, pentru ca ei sunt viitorul, asa va fi viitorul.

  Referitor la cei care i-a spaga si se comporta aiurea, am discutat cu un prieten care lucreaza in conducerea unui alt spital de la noi si nu au ce sa le faca, chiar daca exista reclamatii de cele mai multe ori inchid ochii pentru ca este lipsa de personal si nu-si permit sa-i dea afara.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.