Skip to content

Prima intalnire cu distanta, pe doua roti

După o iarnă și o primăvară în care nu am făcut sport mai deloc ci ba din contră, am lenevit și doar am ieșit prin oraș, condiția mea fizică nu mai e la fel de bună precum era cândva. Am început să alerg o perioadă însă lipsa de partener de alergat și de timp m-a făcut să renunț ușor ușor și la această activitate.

Astfel încă de pe la începutul lunii când voiam să îmi iau aparat foto, am zis că mai bine las banii pe card pentru a aduna mai mulți cât să-mi pot cumpăra o bicicleta. Am fost rapid și ambițios, ca de obicei, iar la începutul primei luni de vară aveam aproximativ 600 de lei pe care i-am investit apoi în noua mea bicicletă.

bicla mea

În prima zi am luat stradă cu stradă și m-am plimbat aproape tot orașul și chiar și prin satele din apropiere. Cu toate că m-am plimbat mai toată ziua, nu m-am plictisit ba chiar mi-am propus un obiectiv mai măreț și anume acela de a veni la țară cu bicicleta, pardon pe bicicletă.

Am avut de parcurs 40 de kilometri cu văi, dealuri, multe dealuri dar și drum drept așa cum îmi place mie. La ora 8 și puțin eram la Gabriel să îmi iau bicicleta pentru că el a fost cel care a cazat-o, iar pe la ora 9 ieșeam cu mult optimism și dorință de a simți asfaltul sub roțile bicicletei.

După cum am zis și mai sus acest drum este unul cu multe dealuri, dealuri care pentru mine care am cu 5 kg mai mult decât ar trebui și care nu am mai mers de ceva timp pe o bicla au fost o provocare. Am zis totuși că vreau să ajung acasă și să mă plimb și a doua zi cu bicicleta așa că în mare parte dealurile au fost urcate la pas, pe lângă bicicletă.

pegas vreau

Drumurile drepte și văile au fost foarte pe placul meu. Am avut probabil o porțiune de drum de vreo 2-3 km în care înclinația era foarte plăcută așa că probabil aveam aproximativ 30 km pe oră, aproximez eu.. poate greșesc. Senzația de a simți aerul în față combinat cu viteza cu care mergi mi-a plăcut foarte mult așa că trebuie să mai fac de câteva ori acest drum.

La 12 km de casă m-am oprit într-o localitate deoarece rămăsesem fără apă iar foamea îmi spunea că nu voi urca dealul de 5-6 km care mă aștepta. Astfel am stat aproximativ 20-30 de minute la umbră lângă un magazin și mi-am luat apă de la o fântână precum și ceva de-ale gurii de la magazinul respectiv.

poze bicla

Pauza aceasta mi-a dat foarte multă forță de pedalat așa că nu a mai trecut o oră și eram deja la intrare în sat unde am mai luat o gură de apă ca apoi să urc voios spre casa mea unde ai mei mă așteptau să vin peste câteva ore cu autobuzul.

A fost un drum și cu probleme deoarece aripa nu era fixată prea bine, pentru că încă nu am sculele necesare unui biciclist așa că am fost nevoit să o fixez cu antifurtul pentru a nu mai face gălăgie. Totuși mi-a plăcut mult această experiență și cu siguranță o voi mai repeta. De asemenea a fost o experiență care mi-a arătat că atunci când îmi propun ceva pot să îmi îndeplinesc obiectivele.

pozaa

16 Comments

 1. daniel daniel

  bravo tie ! si felicitari pentru ambitia pe care ai avut-o ! :-bd Super tare descriere drumului parcurs .

  • Mersi frumos. Ar fi putut fi mult mai detaliata dar am zis sa nu plictisesc lumea.

  • Vor mai fi cu siguranță. Mulțumesc asemenea.

 2. Alin Alin

  Abia astept sa imi iau si eu o bicicleta, momentam se aduna ceva economii si sper eu, vara viitoare sa am bicicleta. Nu vreau sa imi iau o bicicleta ieftina, vreau una care sa fie construita bine si sa nu am probleme cu ea. Sper sa nu ai probleme cu bicicleta, nu prea am incredere in brandul respectiv. Oricum, drum bun pe doua roti 🙂

  • Pentru început și pentru bugetul meu, e ok. Pe viitor voi da și eu un upgrade.

 3. […] Am început să strâng bani însă apoi m-am răzgândit iar banii respectivi au fost dați pe noua mea bicicletă. Totuși după ce am cumpărat-o și am început să mă plimb mai mult decât o făceam înainte, […]

 4. Vali Crintea Vali Crintea

  succes la pedalat. eu am inceput sa ies din oras ( focsani ) cu bicla de 9 luni si tare fain mai este. astazi de exemplu am fost nasul unui proaspat detinator de bicla care la cei 48 de ani s-a lasat dus din oras alaturi de mine .

  • Mulțumesc frumos. Și eu îmi propun să călătoresc pe ea cât mai mult.

 5. Eu am făcut peste 90 de km, într-o singură zi, cu bicicleta. Vara trecută plecam pe la 8 de acasă până la Mănăstirea Putna, apoi până la chilie, la aproximativ 1,5 km de mănăstire. Am avut de mers şi prin balast, nu doar pe astfalt. Nu am zăbovit prea mult prin Putna, iar seara pe la ora 20 am fost acasă. Cu taică-meu, cu bicicletele. Vara asta n-am mai făcut trasee atât de lungi, doar de 50 – 60 kilometri.

  • Frumos, ce bicicleta ai ?

    • Așa da.. a mea este destul de grea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.