Părerile mele despre SOLO

Se face în curând un an de când am deschis PFA-ul, iar încă de la bun început am folosit SOLO pentru partea de contabilitate. Despre deschiderea PFA-ului am povestit mai multe în acest articol.

Mi-am dorit să fie totul cât mai digitalizat, că doar trăim în era tehnologiei. Drept urmare, nu am reușit să colaborez cu firma care a făcut PFA-ul pentru partea de contabilitate, iar căutând diferite soluții în online am găsit SOLO.

Am impresia că și ei erau tot la începuturi pe atunci. Cel puțin, primul lor articol de pe blog a fost postat în 2022. Din câte citesc aici, SOLO Fintech a apărut în 2020 urmând ca la final de 2021 să fie lansată aplicația.

Pot spune, deci, că este un serviciu nou care beneficiază de multă popularitate. Drept urmare, este foarte probabil să fii în căutarea unui articol cu păreri despre SOLO, motiv pentru care am decis să scriu acest articol.

Ce face SOLO mai precis?

SOLO este mai mult decât un program care te ajută să emiți facturi, chiar dacă aceasta rămâne funcția de bază. Eu de ea mă folosesc cel mai adesea, dar am parte și de alte beneficii.

De exemplu, SOLO se ocupă cu depunerea declarației unice. De asemenea, te ajută la partea de raportare. Registrele contabile sunt actualizate la zi. Cred că se pot ocupa și cu obținerea codului TVA intracomunitar, ceea ce ar urma să aflu foarte curând.

Blogul lor este de mare de ajutor dacă ești la început de drum în ceea ce privește experiența de persoană juridică.

În plus, ți se calculează toate taxele pe care trebuie să le plătești și ești îndrumat în acest sens.

Dacă nu ai un PFA, se pot ocupa ei de asta în locul tău.

Sunt suficiente motive pentru a-l încerca? Poți accesa acest link pentru a-ți deschide cont și vom câștiga amândoi câte 50 lei. O afacere cinstită, zic eu.

Îmi place că ei își asumă plata amenzilor în cazul în care vei primi o astfel de penalizare din cauza unei greșeli făcute de ei. Asta îți poate inspira destul de multă încredere, nu?

Cât costă?

89 de lei plătești în fiecare lună pentru abonamentul solo. Acest preț intră automat la cheltuieli deductibile.

Din câte am înțeles, prețurile prestate de contabilii obișnuiți pleacă tot de pe la 100 de lei. Prin urmare, aș putea spune că SOLO este mai ieftin.

Ce îi lipsește?

SOLO oferă, printre altele, și suport. Asta înseamnă că le poți trimite un mail atunci când ai vreo nelămurire. Până nu demult, era un chat live pe site. Acum a dispărut, se pare.

Este foarte util, desigur, doar că nu ar strica să existe mai multă promptitudine. Uneori trebuie să aștepți și 2-3 zile pentru asta, ceea ce nu mă prea bucură. Sper ca în curând să găsească pe cineva care să se ocupe exclusiv de suport ori pur și simplu să dedice mai mult timp acestui detaliu.

Relansarea chatului live ar fi, de asemenea, benefică pentru mulți clienți. Mă aflu printre ei.

Recomand?

Sigur că da. Nu am întâmpinat vreo problemă cu ei până acum deci… nu există vreun motiv să nu fac asta. Drept urmare, dacă ezitai în a-i alege sau nu, sper că articolul meu te-a convins că merită.

Iar dacă ești de părere că informațiile din acest articol ți-au fost de folos, îmi poți mulțumi folosind link-ul de mai sus. Câștigi și tu 50 lei pentru prima factură la abonamentul SOLO.

Distribuie articolul:

9 comentarii

 1. Pe la jumătatea lui 2022 mi-am deschis și eu un PFA pentru activitatea pe care o desfășuram online, iar de curând mi-am adăugat încă un cod CAEN pentru a dezvolta activitatea desfășurată pe blog și site-urile la care sunt colaborator și pe care le dezvolt de ceva timp. De curând am trecut cu contul bancar asociat PFA-ului la BT, iar ca oferta specială pentru primul an de colaborare am primit și 12 luni gratuite pe SmartBill. E un serviciu de care nici măcar eu nu știam, dar de care am aflat chiar azi dimineață. Poate că această informație este de folos și altor deținători de PFA aflați la început de drum în lumea persoanelor juridice.

 2. Tot cochetez cu ideea deschiderii unui PFA de peste 2 ani. Tot la SOLO m-am gandit si eu deoarece mi se pare extrem de buna oferta repectiva iar beneficiile clar sunt maricele. Din fericire, in acest moment am posibilitatea de a contabiliza si da facturi prin intermediul unui SRL in care sunt asociat (nu in acte dar asta e alta discutie). Totusi, pe viitor, poate chiar anul asta, tot la Solo am sa apelez.

 3. Salut,
  Este un serviciu interesant, insa limitat. Daca vei ajunge sa platesti tva/sa ai angajati nu se ocupa. De asemenea, speram sa nu introduca guvernantii nostri ceva declaratii de depus rapid.

  • Salutare, da… este dedicat PFA-urilor mici. Cel puțin deocamdată. Mă gândesc că vor dori să se extindă la un moment dat, sau nu. Apropo, bun venit pe aici.

   Cât despre declarațiile rapide, pff, da ar fi o problemă.

 4. Buna!
  Pentru un infiintarea unui PFA cu norma la venit, e de ajuns sa aplic la ei? Se percepe taxa sau incep colaborarea cu ei si platesc abonament? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.