SOLO păreri după 3 ani de când m-am abonat

Păreri despre SOLO sunt adesea căutate de către antreprenorii care au o idee de afaceri și vor să își lanseze un mic business prin intermediul unui PFA. Cu toate acestea, atunci când ești la început de drum, totul e dificil!

De la înființare la contabilitate, totul poate părea a fi foarte complicat atunci când ai zero experiență în acest domeniu. În acest sens, SOLO își propune să facă totul cât mai simplu!

Despre acest serviciu îmi propun să discut și eu în rândurile imediat următoare, așa că dacă vrei să descoperi păreri SOLO, ai ajuns la locul potrivit

1. Ce este SOLO Fintech?

Dacă nu ai mai auzit de Solo Fintech până acum, cel mai probabil că te întrebi următorul lucru: ce este SOLO?

SOLO este o platformă online care oferă mai mult decât contabilitate PFA online, ci portofoliul său de servicii este mult mai ofertant! Cu alte cuvinte, este un contabil online pentru PFA care te poate ajuta cu toată birocrația legată de această formă juridică.

Dacă ai un mic business și nu vrei să pierzi timp, sau să riști sancțiuni din cauza unor erori comise la contabilitate, acesta poate fi o soluție la îndemână.

Este o platformă perfect digitalizată, care are atât site web cât și aplicație pentru mobil, de mare ajutor pentru orice deținător de PFA. Așa se face că dacă vei căuta SOLO contabilitate păreri, vei descoperi că sunt multe motive pentru care merită să optezi pentru serviciile acestora.

1.1 Ce oferă SOLO?

Să discutăm însă mai concret: ce oferă SOLO? Cu alte cuvinte, cum poate fi acest serviciu de ajutor pentru un deținător de PFA? Ei bine, colaborarea cu această firmă poate începe încă dinainte de a avea un PFA.

Înainte de toate, există un serviciu foarte popular în acest sens: SOLO înființare PFA. Cu alte cuvinte, dacă nu ai deja PFA, acest serviciu se poate ocupa de deschiderea lui în locul tău, fără ca tu să fii nevoit să miști nici măcar un deget!

Curând voi face un tutorial despre cum îți poți deschide PFA online cu SOLO, pe care îl voi publica aici pe blog. Dacă ești interesat de această procedură de înființare PFA online, ar trebui să mai revii pe blogul meu.

Să revenim însă la serviciile oferite. Putem include aici servicii precum:

  1. SOLO înființare PFA – dacă nu deții o formă juridică și vrei un PFA, ei îl pot deschide pentru tine gratuit;
  2. Contabilitate PFA online – contabilul tău digital avea grijă de toată contabilitatea ta, pentru ca ANAF să nu te tragă de urechi ulterior;
  3. Emiterea de facturi simplu și rapid. Se ocupă inclusiv de încărcarea facturilor în sistemul e-Factură;
  4. Înregistrarea cheltuielilor. Procesul de înregistrare cheltuieli a fost mult simplificat după introducerea sistemului e-Factură, deoarece facturile emise sunt încărcate automat. Doar bonurile fiscale trebuie fotografiate și încărcate pe site;
  5. Evidența veniturilor, a cheltuielilor și a taxelor de plătit. Găsești la SOLO calculator PFA, iar acesta se poate dovedi a fi de mare ajutor pentru a fi mereu la curent cu finanțele PFA-ului tău;
  6. Se ocupă inclusiv de declarația unică, pe care o completează, o depune în locul tău și te anunță cât ai de plătit;
  7. Tot această platformă se va ocupa de declarațiile intracomunitare, iar registrele sunt completate la zi;
  8. Suport în permanență, prin chat live SOLO sau prin e-mail, metode de contact pe care le poți folosi ori de câte ori ai o întrebare.

Cel mai probabil că mai fac și alte lucruri, care mie îmi scapă din vedere, dar care sunt utile pentru PFA-ul meu. Descopăr zilnic beneficii pe care acest serviciu mi le oferă, iar de aceea am despre SOLO PFA păreri bune!

Cu alte cuvinte, face tot ce trebuie să facă un contabil pentru PFA. Prin urmare, dacă erai în căutare de date precum SOLO contabilitate păreri, cel mai probabil că articolul meu ți-a oferit deja o mulțime de informații utile.

1.2 Cât costă SOLO PFA Păreri?

Descoperind cât de multe servicii oferă, poate că ești de părere că acesta este un serviciu costisitor. Ei bine, te înșeli!

Ei știu cât de greu poate fi să deschizi un mic business. Puține sunt PFA-urile care obțin venituri mari la început de drum, așa că un serviciu de contabilitate PFA accesibil poate fi o decizie care să asigure existența pe o perioadă lungă de timp.

Ei bine, în momentul acestui articol existau trei pachete de contabilitate PFA online:

  • 95 lei / lună, preț valabil doar dacă plătești în avans pe 12 luni. Acest pachet oferă servicii precum: înființare gratuită / import istoric, facturare și integrare e-factură, contabilitate completă, respectiv depunerea tuturor declarațiilor.
  • Dacă vei alege plata lunară, pachetul anterior te va costa 119 lei / lună, serviciile incluse fiind aceleași;
  • 159 lei / lună costă pachetul de contabilitate premium. Acesta vine în plus cu prioritate pentru procesarea documentelor precum și prioritate în ceea ce privește suportul.

Încă nu am considerat că aș avea nevoie de pachetul premium, dar dacă voi face upgrade la un moment dat, acest articol cu păreri SOLO PFA, fără îndoială!

2. Avantaje și dezavantaje SOLO Fintech

În momentul de față, dacă vrei să îți deschizi un PFA, ai la dispoziție două alternative: fie optezi pentru un serviciu de contabilitate online, fie colaborezi cu un contabil anume din zona ta.

Care este opțiunea mai avantajoasă pentru tine? Sigur te întrebi asta! Pentru a face cea mai bună decizie, trebuie să analizezi avantajele și dezavantajele pe care fiecare opțiune le prezintă.

Am făcut eu un scurt rezumat în acest sens, așa că dacă ești în fața acestei alegeri, sigur vei fi bucuros să descoperi avantajele și dezavantajele pe care le prezintă:

2.1 Avantaje

Să începem cu partea plină a paharului, mai precis cu avantajele.

Iată care sunt, în opinia mea, cele mai importante avantaje oferite de acest serviciu de contabilitate PFA:

  • Totul se întâmplă online, digitalizat. Dacă ești un fan al acestui mediu, așa cum sunt eu, acest avantaj sigur te va încânta;
  • Chiar dacă ești necunoscător în lumea aceasta a birocrației, îți va fi foarte simplu să administrezi PFA-ul;
  • Prețul este, consider eu, accesibil. M-am interesat să văd cât costă contabilitatea pentru PFA oferită de un contabil clasic, iar adesea prețurile erau peste cele de la SOLO;
  • Ai acces oricând la serviciul de emitere facturi. Fie că folosești platforma web sau aplicația pentru mobil, administrarea PFA-ului va părea o simplă joacă;
  • SOLO te scapă de birocrație! Când sistemul eFactură a fost introdus, grupurile de deținători PFA erau pline de discuții în care oamenii se plângeau cât de greu sau de costisitor este acest sistem de introdus. Eu nu am fost nevoit să mă complic sau să plătesc taxe extra, deoarece SOLO s-a ocupat de totul. Sunt fericit că am scăpat de acel stres, iar de aceea dacă îmi vei solicita despre SOLO recenzii, voi avea doar cuvinte de laudă;
  • Sediu pentru PFA. Dacă nu ai unde să îți găzduiești PFA-ul, vei putea face asta!
  • Plata se face automat, așa că scapi de o grijă în plus. Chiar dacă nu ai fonduri în acel moment pe card, plata va fi reîncercată ulterior, iar contul nu îți va fi suspendat. Doar dup 30 de zile de neplată se poate întâmpla acest lucru.

Cel mai probabil că mai există multe alte avantaje, dar îmi scapă mie acum! Voi completa articolul ori de câte ori îmi voi aminti sau voi descoperi noi avantaje, așa că ar putea fi util să îl salvezi.

2.2 Dezavantaje – nu pot exista doar păreri SOLO pozitive!

Chiar dacă sunt 99% mulțumit de contabilul meu digital, asta nu înseamnă că este un serviciu de contabilitate online perfect! Există și anumite dezavantaje care ar fi plăcut să dispară odată cu timpul.

  • Dacă vinzi produse sau servicii fizice, SOLO nu este pentru tine. Cu alte cuvinte, dacă trebuie să emiți chitanțe, atunci va trebui să te orientezi către un contabil clasic;
  • Uneori, răspunsurile vin destul de greu atunci când folosești sistemul de suport. Cumva, acest dezavantaj este acoperit de pachetul pe care îl am, însă când m-am abonat eu la SOLO, era un singur pachet. Din fericire, rareori am urgențe pentru care vreau un răspuns. Cu toate acestea, am descoperit multe recenzii pentru SOLO care acuzau această problemă;
  • Este un serviciu doar pentru PFA-uri, nu și pentru SRL-uri. Se discută, în schimb, despre posibilitatea ca în viitor aceștia să se extindă și să se ocupe și de SRL-uri. Doamne ajută!

Momentan, acestea sunt singurele dezavantaje pe care eu le-am descoperit! Poate că mai sunt și altele, cine știe?

3. Experiența mea cu SOLO pareri după 3 ani de utilizare

Folosesc acest serviciu de contabilitate online pentru PFA-uri de aproape 3 ani. Mai precis, din aprilie 2022, așa că pot avea un cuvânt de spus atunci când ai nevoie de păreri SOLO PFA! Iată dovada primei facturi plătite către aceștia:

Recunosc, nu am apelat la ei pentru a-mi deschide PFA-ul, ci am colaborat cu o altă firmă de contabilitate. Cu toate acestea, ei nu ofereau și contabilitate pentru PFA, motiv pentru care m-am orientat către acest contabil digital.

Îmi amintesc că în acel moment eram complet copleșit de volumul mare de informații care veneau peste mine. Nu știam mai nimic despre cum funcționează un PFA, facturi sau taxe. Cu toate acestea, colaborarea a decurs pur și simplu excelent!

Am folosit chatul pentru suport adesea și mi-au răspuns la toate întrebările pe care le-am adresat. Au dat dovadă de seriozitate și profesionalism, așa că nu le pot reproșa nimic.

De altfel, am găsit o mulțime de materiale utile pe blogul lor și totodată am profitat de fiecare webinar organizat de ei, descoperind astfel o mulțime de noi informații utile pentru PFA-ul meu.

Nu am avut niciodată probleme, ceea ce înseamnă că este un serviciu de contabilitate care își face treaba. De aceea, ori de câte ori voi avea ocazia, voi oferi recenzii pentru SOLO cât se poate de pozitive!

Atunci când a apărut noutatea cu e-Factura, recunosc că am fost puțin speriat de complexitatea noutății. Cu toate acestea, nu a fost necesar să mișc nici măcar un deget pentru a integra acest sistem de facturi. Ei s-au ocupat de tot, fără ca eu să simt stres sau să îmi fac griji că nu mă descurc.

La fel se întâmplă și în ceea ce privește declarația unică, sau declarația pentru tranzacțiile intracomunitare.

Dacă ești o persoană comodă, care își dorește un PFA fără să se expună riscurilor sau să comită erori, atunci acesta poate fi un serviciu util și pentru tine.

Per total, mă bucur să pot spune că am o colaborare lipsită de momente neplăcute, ceea ce înseamnă că este un serviciu pe care îl recomand cu toată încrederea.

4. Alternative pentru contabilitate PFA

Poate că, în ciuda tuturor avantajelor și recomandărilor mele, SOLO Fintech nu este un serviciu util pentru tine. Prin urmare, te întrebi care sunt alternativele pe care le poți avea în vedere în acest caz.

Vreau ca acest articol să fie cât mai util pentru tine, motiv pentru care am pregătit o listă cu alternative pe care le poți lua în considerare dacă ești de părere că acest serviciu de contabilitate online pentru PFA nu ți se potrivește.

Iată care sunt acestea:

4.1 Contabil clasic

În primul rând, ai putea alege să colaborezi cu un contabil clasic. Dacă nu vrei să lași un serviciu digital să se ocupe de birocrație pentru PFA-ul tău, atunci va trebui să cauți un contabil potrivit și experimentat în domeniul în care tu activezi.

Sigur vei găsi cu ușurință o mulțime de contabili dispuși să te ajute, așa că nu ai nimic de pierdut!

4.2 ContApp

Am căutat pe internet să văd care sunt alternativele pe care le poți avea în vedere atunci când nu ai despre SOLO pareri bune, ci vrei să găsești un alt serviciu asemănător.

ContApp a fost unul dintre rezultate. Acesta este potrivit pentru PFA și ar exista peste 450 de clienți mulțumiți. În plus, există posibilitatea de a începe gratuit, așa că poate fi o soluție interesantă. Desigur, găsești și la SOLO un cont demo pe care îl poți utiliza pentru a experimenta platforma.

Am analizat, fugitiv, pagina cu păreri ContApp și am descoperit că sunt multe păreri bune despre acest serviciu, așa că poate fi o opțiune interesantă și pentru tine, de ce nu?

Prețul este însă mai mare, mai precis de 149 de lei pe lună.

4.3 Conta-Pfa.ro

Un alt site online care promite să se ocupe nu numai de partea de înființare PFA online, ci și de contabilitatea pentru PFA online.

La fel precum majoritatea serviciilor de acest fel, Conta-PFA.ro promite că face minuni în ceea ce privește contabilitatea. Se ocupă de tot în locul tău, au 20 de ani de experiență în acest domeniu, așa că poate fi o alternativă interesantă.

Prețul este de 35€ dacă ești la normă de venit și 60€ la sistem real. Mai scump, deci!

4.4 Keez

Pot să jur că, în momentul în care eu am deschis PFA-ul, nu existau atât de multe opțiuni de contabilitate PFA online. Keez este, așadar, o altă opțiune pe care am găsit-o pe Google!

Beneficiile promise sunt, în cea mai mare măsură, aceleași: rapoarte de management, contabilitate fără griji, documente și declarații, facturare online, suport și consultanță, respectiv contabilitate integrată.

Keez are aplicație pentru mobil, un sistem de facturare integrat cu e-Factura și arhivă electronică pentru documente. Există și posibilitatea de înființare PFA online, serviciu pe care îl găsești și la SOLO.

Nu am găsit detalii legate de preț, doar că există mai multe tipuri de abonamente. Prin urmare, nu știu cum se prezintă din acest punct de vedere.

4.5 StartCo

În final, trebuie să aduc în discuție și StartCo, deoarece am fost aproape de o colaborare cu ei atunci când mi-am deschis PFA-ul. Au răspuns greu, așa că am colaborat cu o altă firmă. Cu toate acestea, apreciez că au fost dispuși să mă ajute!

În plus, dacă vei căuta păreri despre StartCo, vei afla că este un nume destul de cunoscut în domeniul lor.

Prețul pentru contabilitate PFA online este de 30€, mai scump decât pachetul clasic de la SOLO. Și StartCo promite să se ocupe de toată partea de contabilitate a PFA—ului tău, așa că poate fi o opțiune interesantă.

Există chiar un pachet care îți permite să ții singur contabilitatea, iar acesta este gratuit.

5.Concluzii

În final, cel mai probabil că am despre SOLO contabilitate păreri cât se poate de bune! Iar acestea sunt oferite după 3 ani de utilizare, timp în care acest serviciu de contabilitate online s-a ocupat cu succes de birocrație pentru PFA-ul meu.

Concluzia nu poate fi alta decât aceea că SOLO este, fără îndoială, o opțiune excelentă de contabilitate online pentru PFA-uri, pe care merită să o ai în vedere, indiferent că ai deja un PFA sau urmează să îți deschizi unul.

Cel mai probabil că dacă vei urma sfatul meu și vei opta pentru acest serviciu, nu vei regreta nici măcar pentru o clipă această alegere!

6. Întrebări frecvente despre SOLO

SOLO Fintech este un serviciu de contabilitate online pentru PFA-uri care oferă și alte servicii, inclusiv serviciul de înființare PFA online.
Sunt trei pachete de abonamente în acest moment: 89 de lei pentru plata în avans pentru un an, 119 lei pentru plata lunară și 159 lei / lună este prețul pachetului premium.
Pe lângă contabilitate și înființare PFA, SOLO oferă și alte servicii precum conectarea cu e-Factură, completarea și înregistrarea declarației unice, gestionează cheltuielile și totodată se ocupă de declarațiile intracomunitare.
Mii de persoane au ales să folosească abonamentul de contabilitate de la SOLO, iar eu mă număr printre ei. Nu am avut niciodată probleme, așa că îl recomand cu încredere!
În momentul actual, SOLO nu oferă servicii pentru tranzacțiile făcute de persoanele care obțin venituri cash, care lucrează cu case de marcat sau care au angajați.
Distribuie articolul:

10 comentarii

  1. Pe la jumătatea lui 2022 mi-am deschis și eu un PFA pentru activitatea pe care o desfășuram online, iar de curând mi-am adăugat încă un cod CAEN pentru a dezvolta activitatea desfășurată pe blog și site-urile la care sunt colaborator și pe care le dezvolt de ceva timp. De curând am trecut cu contul bancar asociat PFA-ului la BT, iar ca oferta specială pentru primul an de colaborare am primit și 12 luni gratuite pe SmartBill. E un serviciu de care nici măcar eu nu știam, dar de care am aflat chiar azi dimineață. Poate că această informație este de folos și altor deținători de PFA aflați la început de drum în lumea persoanelor juridice.

  2. Tot cochetez cu ideea deschiderii unui PFA de peste 2 ani. Tot la SOLO m-am gandit si eu deoarece mi se pare extrem de buna oferta repectiva iar beneficiile clar sunt maricele. Din fericire, in acest moment am posibilitatea de a contabiliza si da facturi prin intermediul unui SRL in care sunt asociat (nu in acte dar asta e alta discutie). Totusi, pe viitor, poate chiar anul asta, tot la Solo am sa apelez.

  3. Salut,
    Este un serviciu interesant, insa limitat. Daca vei ajunge sa platesti tva/sa ai angajati nu se ocupa. De asemenea, speram sa nu introduca guvernantii nostri ceva declaratii de depus rapid.

    • Salutare, da… este dedicat PFA-urilor mici. Cel puțin deocamdată. Mă gândesc că vor dori să se extindă la un moment dat, sau nu. Apropo, bun venit pe aici.

      Cât despre declarațiile rapide, pff, da ar fi o problemă.

  4. Buna!
    Pentru un infiintarea unui PFA cu norma la venit, e de ajuns sa aplic la ei? Se percepe taxa sau incep colaborarea cu ei si platesc abonament? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.