Păreri după un an de găzduire a blogului pe un sever de la Cloudify.ro

În cei aproape 11 ani de când există blogul acesta, am avut ocazia să testez fel și fel de găzduiri. Nici nu mai știu cum am ales, la început, primele servicii de găzduire și nici măcar numele lor nu le mai țin minte. Cert este însă faptul că am mutat blogul de la o firmă la alta, ținând cont cel mai probabil de prețuri și de numărul de domenii pe care le puteam găzdui.

Desigur că am început, ca fiecare, cu pachete de găzduire shared. Era cel mai simplu mod de a găzdui un site, pentru mine, așa că îmi puteam prinde urechile printre fișiere, baze de date și setări fără prea multe probleme. Cu toate acestea, cu timpul blogul a mai crescut, iar odată cu el au venit și vremuri cu trafic foarte bun.

De asemenea, alături de blog mai găzduiam și alte domenii care atrăgeau, de asemenea, trafic cu grămada, așa că pachetele de găzduire clasice nu mai reprezentau o soluție. Nu de alta, dar 10 minute de site picat după un vârf de 100-150 de vizitatori în același timp puteau însemna pierderi financiare dar și frustrări, ceea ce nu era foarte plăcut.

Prin urmare, acela a fost momentul în care blogul meu, alături de alte site-uri pe care le dețineam la acea vreme, au ajuns pe cai mari, să zic așa. În acest caz, caii mari = VPS.

Primul server de tip VPS pe care l-am avut a fost, din câte îmi aduc aminte, a fost de la Digitalocean. Mai apoi, după un an am trecut la Cloudify.ro, nu neapărat pentru că nu eram mulțumit de calitate, ci din cauza prețului. Se întâmpla asta în 2020. Cum blogul nu a produs niciodată prea mult, am căutat să fie o afacere cât mai rentabilă, dacă pot spune așa.

Desigur, atât prima recomandare cât și a doua au venit de la Marius, cel care se ocupă și azi, pro-bono, de partea tehnică a acestui blog. Nu de alta, dar niciodată nu am încercat să experimentez configurarea și administrarea unui VPS. Pur și simplu nu a fost curajul, ceea ce voi schimba în viitorul apropiat, cel mai probabil.

Ar trebui să învăț să administrez singur serverul VPS, Marius fiind tot mai des fie ocupat, fie pe drumuri. De altfel, mereu mi-a displăcut ideea de a fi sâcâitor. Cel mai probabil că în viitorul imediat apropiat voi lua un nou server de la Cloudify, strict pentru experimente și, în general, pentru a învăța lucruri noi.

Să revenim însă la povestea principală a acestui articol. Blogul a stat mult timp la Cloudify, iar toate lucrurile au funcționat fără probleme. De departe cel mai important avantaj care mă bucura era prețul. Nu cunosc piața, dar probabil că și acum la ei găsiți printre cele mai ok prețuri pentru servere tip VPS. Prin urmare, îi puteți avea în vedere dacă aveți nevoie de un server pentru găzduirea unuia sau a mai multor site-uri web.

Aș putea să mint, pentru a face povestea mai frumoasă, dar cred că ar fi mult mai credibilă recomandarea mea dacă rămân sincer. Prin urmare, după mai bine de un an de folosire a serverului de la Cloudify am făcut pasul către Chroot.ro. Motivul a fost, de asemenea, prețul. De Black Friday aveau prețuri excelente, doar că nu mai sunt recurente, ceea ce astăzi reprezintă o problemă și un posibil argument pentru a mă întoarce la Cloudify.ro.

Din câte știu, Marius încă are site-uri găzduite la Cloudify și spune că a crescut mult calitatea serviciilor oferite în ultimul timp. După cum ați observat, țin cont de recomandările lui, așa că vă țin la curent cu schimbările pe care le voi face la partea de piulițe a acestui blog.

Ați folosit serviciile oferite de Cloudify.ro? Voi ce păreri aveți?

Acest articol este realizat în colaborare cu Cloudify.ro, dar reprezintă opinii cât se poate de transparente. De altfel, urmează mai multe articole pe acest subiect în viitor.

Distribuie articolul:

10 comentarii

  1. Am avut la ei și n-am fost mulțumit. De o grămadă de ori am apelat la suport tehnic și răspunsurile erau doar ca să fie, de parcă din vina mea nu mai mergea. Am avut cont încă de când erau mai la început, cu prețuri de la 3 euro pe lună. Aveau o ofertă cu un bonus de 50% dacă depuneam minim 100 de euro credit pentru a fi folosiți ulterior. Între timp, s-a tot scumpit. Încă mai am 21 de euro credit, dar nu-mi mai trebuie nimic de la ei.

  2. În afară de primii ani în care erau dezastru acum sunt OK. Bine, acolo am un pachet foarte mic(l-au și retras de pe piață), iar acum pică doar în momentele în care aloc prea puține resurse și cer prea multe de la WP. Notificări de cădere fără a face eu vreo acțiune proastă n-au mai fost de 2-3 ani de zile. Dacă aș merge pe pachet nou probabil nici asta n-ar fi o problemă, dar acolo țin site-uri pe cale de moarte.

    Ar fi bine să înveți măcar bazele pentru VPS, ca să am cui să las serverele :)) Eventual, te ajută Vasile.

  3. Pe mine ma intereseaza in primul rand calitatea unui hoster , iar mai apoi pretul . Un pret mic in domeniul hostingului , poate inseamna si o calitate mai slaba a serviciilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.