Păreri despre cana filtrantă Aquaphor 2.8l

De când m-am mutat cu chiria, m-am văzut nevoit să cumpăr apă îmbuteliată. Timp de doi ani am băut apă de la robinet fără probleme, deoarece nu avea vreun gust nasol, însă acum în Ipotești (undeva foarte aproape de Suceava) nu am parte de o apă prea bună. Prin urmare, câteva luni bune am tot cumpărat bidoane de apă, ceea ce mă deranja destul de mult.

Mă deranjează nu numai ideea de a scoate bani constant din buzunar pentru apa plată, ci și numărul mare de recipiente din plastic care se adunau prin casă. Așa că am decis să cumpăr cana filtrantă Aquaphor 2.8l.

Am cumpărat cana filtrantă Aquaphor 2.8l – păreri la cald

Am stat mult pe gânduri deoarece nu știam dacă să aleg cana filtrantă Brita, Marella sau Aquaphor. M-am legat însă de un detaliu care nu știu însă dacă e doar o chestie de marketing sau e pe bune. Mai exact, din ce am citit pe internet, filtrele Maxtra, pe care cănile filtrante Brita și Marella le folosesc se schimbă la 4 săptămâni sau la 200 de litri de apă.

Evident că nu consum 200 de litri de apă într-o lună, iar ideea de a plăti 40 de lei – cam atât costă un filtru Maxtra – pe lună pentru apa plată nu mă încânta prea mult.

În schimb, cana filtrantă Aquaphor folosește filtre ce pot fi schimbate la 3 luni sau la 150/170 litri de apă. În plus, filtrele sunt o idee mai ieftine, aproximativ 30 lei. Totodată, oferta pentru achiziționarea cănii era și mai bună: 80 lei cu 2 filtre incluse.

Eu am cumpărat-o din Carrefour, însă pe eMag găsești prețuri mai bune. Poți folosi butonul de mai sus pentru a vedea reducerile de preț.

Care-i treaba cu această cană filtrantă Aquaphor 2.8 litri? Ei bine, pachetul conține cana cu toate elementele ei, filtrele și un mic manual cu instrucțiuni. De asemenea, găsești instrucțiuni pentru punerea în funcțiune a cănii și pe cutia produsului.

Cum se folosește cana filtrantă Aquaphor?

Nu aș fi crezut că este atât de ușor de folosit această cană filtrantă Aquaphor. Dar este. După ce am clătit cana, am introdus filtrul în apă și l-am lăsat să se umple, așa cum am citit pe cutie. Apoi, am pus filtrul în locul său special, și am filtrat apa în 2-3 rânduri, apă pe care am aruncat-o. Așa recomandă producătorul.

După ce ai folosit filtrul de 2-3 ori, poți folosi consuma apa rezultată. Iar pentru a vedea dacă am aruncat 80 de lei pe apa sâmbetei sau nu, am zis să fac un test. Am pus într-un pahar apă filtrată cu cana Aquaphor, iar în alt pahar apă direct de la robinet. Iar diferența chiar se simte. Gustul e mult mai ok, chiar dacă nu aș putea spune că e 100% precum cel al apei îmbuteliate.

Cu toate acestea, apa devine băubilă. Nu mai are gust, ca până acum și – cel puțin sper – e mai sănătoasă.

Filtrarea se face destul de rapid. Aproximativ 300 de mililitri pe minut, iar capacitatea de filtrare e de aproximativ 1.5 litri într-un singur ciclu, în ciuda faptului că vorbim despre o cană de 2.8 litri în total. Practic, este împărțită în două compartimente: cel superior cu apa ce urmează a fi filtrată și cel inferior în care ajunge apa după filtrare. Între ele se află desigur filtrul prin care curge apa.

Eu îmi filtrez apă cât să umplu o sticlă de 2 litri pe care o țin apoi la frigider. Vreau însă să renunț la sticla asta de plastic și voi căuta ceva recipient din sticlă prin comerț, astfel încât să am mereu vreo 2-4 litri de apă filtrată la dispoziție. Consum cel puțin 2 litri de apă pe zi, așa că e bine să fie mereu acolo.

Are ceva contor mecanic mai mult sau mai puțin precis, cu ajutorul căruia afli când trebuie să schimbi filtrul. Contorizează, să zic așa, deschiderea unor fante prin care pui apa la filtrat, iar astfel știe cât de des a fost folosit filtrul.

Concluzii și păreri despre cana filtrantă Aquaphor 2.8l – merită cumpărată?

Momentan sunt entuziasmat de achiziția făcută. Cred că e o investiție inteligentă și sper să rămân cu aceeași părere și după mai mult timp de folosire. Așa cum ziceam, găsești căni filtrante Aquaphor chiar și mai ieftine spre deosebire de cât am plătit eu, dacă dai click aici.

Voi cum faceți cu apa? Cumpărați apă îmbuteliată sau folosiți ceva sistem de filtrare? Aș fi bucuros să aflu cu ce fel de apă vă hidratați voi.

Distribuie articolul:

6 comentarii

  1. Am folosit modelul de mai sus cam 2 ani, am fost super multumit. Adios bidoane carate la cateva zile si plastic aruncat aiurea.
    Am incercat dupa, cana de la Brita, nu prea mi-a placut modul in care filtra si capacitatea canii alese.

    Minusul la aceste cani a fost mereu acela ca trebuia sa astept sa filtreze daca uitam sa o mai umplu. Dar de facut, isi faceau treaba, se schimba usor filtrul si eram multumit de calitatea apei.
    In momentul de fata folosesc un filtru care se conecteaza la robinet Aquaphor, care inca este in teste.

    • Cu siguranță are! Daca nu avea, era scris clar și mare pe ambalaj. La unele e specificat că pâlnia nu conține, dar ce sa vezi, apa intra in contact și cu vasul, nu doar cu pâlnia. Niste teste făcute pe apa ne arată daca e ok sau nu produsul, nu așa …că ni se pare noua că gustul e ameliorat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.